Paradise on Earth

Door: Heidie

Blijf op de hoogte en volg Heidie

26 Maart 2009 | Thailand, Bangkok

Ja, ja het bestaat! De reclame van bounty vroeger staat me daarin het meest bij, palmbomen met wit strand en aquablauw water.. Ik wilde dat altijd een keer in het echt zien en dat is wel gelukt! De wereld kan echt verschrikkelijk mooi zijn zeg! Wel sund dat het vaak bewolkt is hier in Thailand waardoor de foto’s minder mooi uitkomen.. Maargoed k heb nu toch ervaren dat het niet alleen photoshop is dat de plaatjes met de helblauwe zee mogelijk maakt..

Na de duikcursus van Ko Tao ben ik doorgegaan naar het tweede eilandje in de baai van Thailand. Ko pha-ngan, dit eiland staat bekend om de full- half en black-moon party’s. Ik was er toen er een half moon party was, maar daar heb ik niet veel van meegekregen. Ongeveer tien minuten en toen blies de politie het feestje af. We waren er dan ook wel laat, maar toch om 02.00 ’s nachts horen dergelijke feestjes niet te stoppen! Bovendien was de locatie ergens midden in de jungle dus ik vroeg me af wie er nou last van had.. In die tien minuten heb ik wel een goede indruk gekregen. Mensen doen allemaal gek, kleuren zichzelf in met neon verf, drinken buckets. (ja buckets zijn grappig, het zijn strandemmertjes waar je als kind mee speelde, maar nu gevuld met drank!) De muziek was een soort van hardtrance. Het was wel een gezellige indruk al heb ik niet het gevoel dat ik met mijn 10% feestje iets gemist heb hoor.. Ik ken de feesten in NL en die zijn toch nog altijd de fijnste van de wereld! Op ko Pha-gnan heb ik Lucinda (UK), Justin, Jason (Canada) en Philip (DL) nog weer gezien (van de duikklas), wel grappig je komt telkens dezelfde mensen tegen. Op Ko Pha-gnan had ik dan ook een heel goedkoop bungalowtje bij het strand. Het strand was blauw en aan de kant waar ik zat waren minder toeristen dus je had zo goed als een privé strand! Het strand was het strand van de Full moon party’s en dat heb ik wel gemerkt. Ik ging even het water in en voelde veel flessen en plastic op de bodem. Ik had toch niks nuttigs te doen dus ging ik flessen verzamelen. Klinkt heel stom en dat was het misschien ook wel, maar ik heb in een uurtje tijd meer dan 100 bier en breezer flesjes uit het water gehaald. De thaise mensen waardeerden het wel en hebben me geholpen met de vuilniszakken.. Ja t is net of ik raar doe, maar eigenlijk waren het toch de mensen die de flessen in het water gegooid hebben die raar deden.. Ik noemde het strand ‘bottle beach’ maar toen bleek dat er al een bottle beach bestond op het eiland.. Die andere zal het wel niet zijn vanwege de flessen ;-) Het bed in de eerste kamer wel keihard en de douche deed niet goed, dus ik ben gemoved naar een andere kamer en toen had ik zo’n fijn bed dat ik nog een extra nachtje ben gebleven! Om de hoek zat de Drop-inn bar waar ze elke avond met vuur speelden, dat vond ik natuurlijk wel mooi en heb daar natuurlijk wel ff wat filmpjes en foto’s van gemaakt! Ikzelf heb niet met vuur gespeeld hoor, die tijd heb ik gehad;-)

Zaterdag 21 maart ging ik per boot naar het laatste eilandje in die eilandengroep. Ko Samui, dit eiland staat bekend als meer toeristisch en duurder. Ik was toch nieuwsgierig en wilde er wel even kijken om mijn mening te vormen. Ondertussen had ik ook wel zin in een plekje waar ik wat langer kon zijn zodat ik niet telkens de tas in moet pakken, uit moet pakken enzo. In eerste instantie wilde ik daarom 1 nachtje Samui doen om door te gaan naar Ko Phiphi. Ik had namelijk gehoord dat PhiPhi helemaal het einde moest zijn. The beach de film met Leonardo di Caprio is daar ook opgenomen, ik heb laatst die film nog weer gezien en de natuur daar ziet er prachtig uit.. Dus ik wilde wel zo snel mogelijk daarheen. Op Samui kende ik niemand dus ik deed rustig aan, na de boot ging ik een reisbureautje binnen en ik kon een ticket naar Phiphi krijgen voor 780 bath. De thaise meiden die er werkten waren van mijn leeftijd en heel aardig, k heb geloof ik wel een uur in dat reisbureautje zitten kletsen. Daarna heeft de ene thaise me naar een bungalowparkje gebracht wat niet zo duur was. Daar ontmoette ik buurman Wouter uit Belgie. Met Wouter ben ik wat wezen eten en de avond was veel gezelliger dan ik had gehoopt. Voor hem gold hetzelfde want hij was al aan het kijken hoe hij eerder naar Bangkok kon, maar we besloten beide nog een nacht extra te blijven voor de gezelligheid. Wel grappig veel mensen dachten dat we een koppeltje waren, maar we waren gewoon goede buren. (voor de duidelijkheid!) De zondag heb ik liggen zonnen, foto’s gemaakt en een Indieer heeft de handen van Wouter en mij nog gelezen! Ik ben veel te nuchter voor dat soort onzin! Die man deed namelijk eerst een demootje, hij zei dat ik 81 jaar zou worden en happy, happy, no sick blabla bla. Klonk allemaal wel heel fijn hoor.. Maar later deed Wouter een echte sessie en daarna wilde hij mij ook graag doen. Ik zei nog geen geld, maar de Indieer heeft me toch 80bath afhandig gemaakt letterlijk.. Hij zei nu dat ik 83 werd, en dat mijn geld snel opging (dat is toch bij iedereen zo?) En bij de demo zou mijn geluksmaand augustus 2009 worden en bij de andere sessie was het ineens september 2009.. Veel te nuchter voor dat soort dingen dus.. Maar het verblijf op Samui was gezellig! De avondmarkt is leuk en we hebben heerlijk gegeten.. ik heb inmiddels al een lijstje met favo thais food zelfs! Het eiland zelf is groot en er is erg veel toerisme, ook oudere stellen en vieze ouwe mannetjes.. Voor de backpacker is het ideaal om er 2 nachten door te brengen want de stranden zijn mooi met enorm veel lichtblauw water! Enjoy!

Maandag ben ik ’s ochtends 06.10 opgepikt door een minibusje. Ik had nog even stress want m’n paspoort en shizzle lag nog in de lockers, maar gelukkig ging er een mevrouw schoonmaken want anders kon ik niet eens mee om de boot te halen.. No worries dus en na een tour over ongeveer het hele eiland kwamen we bij de ferry. Maandag was me het dagje wel hoor.. Minibusje-ferry-bus-minibus-ferry en toen was ik 10,5 uur later op Ko Phiphi! De omgeving is prachtig. Ko Phiphi vind ik zelf eerlijk gezegd wel tegenvallen. Het is echt een eiland maar ontzettend toeristisch. Alles is een stuk duurder dan elders dus ik was blij dat ik een kamertje vond voor 400 bath per nacht. Het was dan ook alleen een kamer met twee bedden. De badkamer was beneden in de duikshop.. Dat was echt minder maar om wat geld te besparen (ik moest wel) heb ik twee nachten in de kamer gezeten. Dinsdag heb ik een toertje gedaan met een long tail boat. Het is een ontzettend mooie omgeving hoor.. echt de stranden zoals je ze normaal alleen op foto’s ziet! Ik wilde dus ook graag van die foto’s maken maar na het eerste strand werd het bewolkt en de foto’s vind ik zelf wat matig. Woensdag heb ik lekker gechilled, niks gedaan, rondgehangen, foto’s gemaakt en met de laptop bezig. Ik ben toch blij dat ik dat ding bij me heb want om eerlijk te zijn is het supermoeilijk om hier sociale contacten op te doen. Op de andere eilanden was het niet zo moeilijk, maar op Ko Phiphi lijken wel alleen stelletjes of groepjes Zweden te zijn. Mijn sociale leventje zit dus op een laag pitje nu haha. Maar ik heb me goed vermaakt hoor.. Ik heb genoeg om me te vermaken. Voor donderdag had ik een toertje geboekt omdat ik de foto’s toch mooier wilde hebben. Eerst had ik 09.00 geboekt, maar het was superbewolkt vanmorgen toen mocht ik de toer verzetten naar 11.00 maar toen was het nog steeds bewolkt en mocht ik cancelen. Ik kreeg zelfs mijn geld terug! Dus ik ben vandaag opzoek geweest naar Thaise kinderkoppies en ik heb er weer wat bij! Heerlijke koppies zitten erop met supermooie donkere oogjes die glinsteren! Verder heb ik gesocialized met Thaise mensen. Dat is eigenlijk ook veel interessanter dan de backpackers! Van Paow heb ik geleerd hoe je groet in het Thais en hoe je dankjewel zegt! Dat gaat ongeveer zo:
• Sa wad dee ka = Hello
• Kob khun ka = Thank you
Ik groet de mensen nu in het thais en het effect vind ik wel grappig! Het is een interessant volkje hoor!
Ko PhiPhi is 5 jaar geleden ook getroffen door de Tsunami. Je kan nog goed zien dat het hier geweest is, al kan ik mezelf maar moeilijk voorstellen dat er zo’n enorme golf over het stukje heen is gegaan waar ik nu loop.. Onvoorstelbaar.. maar wat een ramp is dat geweest zeg.. Als je dan op zo’n plek loopt is het toch anders dan wanneer je wat op tv ziet..

Thailand blijft me verbazen, ik ben toch al aardig aan het eten hier gewend. Je moet gewoon niet zien hoe ze het klaarmaken denk ik haha.. Ik zat in mijn eerste accommodatie hier achter een marktje en als ik dan ’s ochtends naar de 7-eleven liep, moest ik eerst een vreselijke geuren kuur door.. Dat betekent dat de grote vissen in bakken liggen met vliegen erop, rare breitjes in bakjes en vooral ook veel vuilniszakken en echt vieze geuren voor je nuchtere maag.. Maargoed er zijn meer wegen naar de 7-eleven had ik al gemerkt haha.. Ik ben trouwens ook van accommodatie gewisseld want goedkoop was wel handig, maar een eigen badkamer vind ik dan ook wel weer wat waard.. Dus ik ging naar een hotel en kreeg een kamer voor 500 bath, dat was supermooi. Ga ik naar het strand, kom ik terug blijkt er een foutje gemaakt te zijn en moest ik naar een ander guesthouse. Dat was eigenlijk 700 bath maar ik kreeg 200 bath cadeau. Ik ben er nog maar een nacht gebleven want ik had geen zin meer om mn spullen weer te pakken en weer te moven. Bovendien wist ik niet waarheen omdat accommodatie gemiddeld vanaf 800 bath is. (1 euro is gemiddeld 45 bath) Dus superduur is accommodatie niet, maar wel als je met je allerlaatste centjes bezig bent..

Het alleen reizen heeft voor mij twee nadelen en daar zal ik dan wel eerlijk over zijn!
• Je betaald hier per accommodatie/kamer en niet per persoon. Dus als je met z’n tweeen reist is het de helft goedkoper! Dat is wel eens lastig dus.. Maar je hebt wel het rijk voor jezelf :D
• Het alleen eten in restaurantjes vind ik echt stomvervelend! Voor mij ziet het er een beetje wanhopig uit en nu doe ik het zelf.. Maar ik moet nu zeggen dat het wel went, maar het blijft knullig als je alleen aan een tafeltje zit..

Verder moet ik nog even mijn mening spuien over die vieze mannetjes.. Want als er mannen van boven de 37 alleen reizen hier.. dan weet ik (en iedereen genoeg).. Ik vind dat hele sextoerisme echt walgelijk.. Maargoed ik heb ook weer gelezen dat Thailand er veel inkomsten aan heeft en het economisch wel nodig heeft. Maar ik vind het zo sneu voor die meisjes.. Soms zie ik ook wel westerse mannen met oudere thaise vrouwen, of jongens met jonge thaise meiden,dat lijkt wat gelijker of normaal.. maar die mannen die met die jonge Thaise meisjes lopen.. het is echt walgelijk en het lukt me dan ook niet goed om vriendelijk naar ze (die mannen) te lachen omdat het vast geen opa en kleinkind relatie is.. Too bad! Ik geloof dat ik me er nog wel kwader om kan gaan maken, maarja dat heeft ook geen nut.. maar het is wel iets dat Thailand maakt dat het is en daarom wilde ik er toch even aandacht aan besteden. Thailand is een ontzettend mooi land, met lieve vriendelijke mensen maar het is niet alleen maar mooi. Er is ook veel armoede waardoor mensen gedwongen worden geld te verdienen o.a. door in te gaan met sextoeristen..
Grappig is trouwens dat Thailand een soort hondenhemel is.. Ik zie OVERAL honden! Ook veel katten, maar honden staan met stip op nummer 1. Alle soorten en maten. Oude honden, puppy’s, langharige, kortharige, grote en kleine.. overal en heel veel! Ik weet wel dat ik ze niet mag aaien, maar bij de puppy’s is het me niet gelukt.. hihi. Bij de bungalows had ik vaak een waakhond, de honden kwamen altijd op mijn terrasje liggen! Gelukkig hebben we thuis ook van die mormels!:D

Nou ik kan het niet voor elkaar krijgen om een korter bericht te schrijven… maar k heb een schrale troost.. Er zullen geen tientallen verhalen meer volgen want met een goede twee weken ben ik weer op NL bodem! Lijkt me raar na zo lang vakantie gehad te hebben, maar ik zie er ook enorm naar uit om mijn dierbare mensjes weer te zien!

Tot snel!

Liefs, heidie

• 26 Maart 2009 - 15:16

Joyce:

Mooi verhaal weer! en super fotos!! tot 9 april!!:D

• 26 Maart 2009 - 19:17

Inge K.:

He heidie,
    wat weer leuk om je verhaal te lezen. 't ziet er goed uit daar ;)
    Nog ff lekker genieten he en kijk er naaruit om je weer real life te zien!
    dikke knuffel!

• 26 Maart 2009 - 21:35

Hettie:

jeetje heidie, wat ben je lekker bruin, kun je over een paar dagen en nog een paar dagen ons mooi jaloers mee maken lekker toch het verhaal is weer leuk om te lezen. nou nog even en dan? heerlijk pas nog even goed op he en doe nog even leuke dingetjes he ik begin te zeuren dus ik sluit nu af. dikke kus en een knuffel groetjes doeidoei

• 26 Maart 2009 - 22:03

Manon:

He meid,

Weer zo'n leuk verhaal!! En nog effies en dan zie 'k je weer in 'real life'!!!
    Geniet nog maar flink die laatste paar weken!

Tot gauw!
    Liefs, Manon en een dikke knuffel van Ruby!!

• 26 Maart 2009 - 22:50

Alja:

Wat vet dat je op het strand van The Beach bent geweest! En de rest klinkt ook allemaal weer fantastisch. Ik zou bijna jaloers worden, behalve dat het me thuis ook nog steeds goed bevalt.
    Mag dinsdag op gesprek komen bij Rabobouwfonds, en daar staan twee vacatures open, dus hopelijk ben ik snel weer aan het werk.

Heel veel plezier nog tijdens je laatste weekjes!!!

Liefs, Alja

• 27 Maart 2009 - 06:48

Rudy:

Knullig als je alleen moet eten? :-) Ik doe dat op vaak op zondagochtend (al is het in mijn geval vaak zondagmiddag geworden). Lekker goed ontbijten in een grand cafe in de buurt.. Jus d'orange erbij, krantje, espresso.. Heerlijk!

• 27 Maart 2009 - 07:55

Ichell:

OOoooooh lief vriendinnetje wat ben je BRUIN!!!!
    Jeetje ik ga wel eerst een zonnebankje pakken voordat ik je ga ophalen haha!

Priveee mailtje volgt!

Lots of lots of lots of love!
    en
    TOT SNEL!!!!!!!!!!!!!

• 27 Maart 2009 - 08:58

Daan:

Oh Hei wat is het daar prachtig! Ik heb The Beach ook gezien en wat vet dat je daar geweest bent!

Nog 2 weekjes! :D

Dikke kus!!

• 27 Maart 2009 - 10:03

Iris:

Wouwie Hei, dat ziet er onwijs mooi uit! Wat ben je megabruin zeg :P in Mei zitten ik boven Thailand: Maleisie!

xx

• 27 Maart 2009 - 13:03

Marliesjeu:

WHOEHOO! tis al bijna april!!!! Maar tot die tijd geniet nog effe!
    KUS!

• 27 Maart 2009 - 18:20

Ricardo:

haha wat een enorm lang verhaal weer :P

maar leest altijd wel lkkr weg hoor ;)

ziet er allemaal wel mooi uit daar zeg :D

nog 2 weekjes :D
    en dan weer lkkr feestuh in nl he :D

dikke kus
    en tot snel

• 27 Maart 2009 - 19:56

Margot:

wat ben je lekker bruin zeg!!! geniet lekker daar en tot heel snel xx

• 27 Maart 2009 - 20:23

Joan:

Wijffie, wat ben ik toch ongelofelijk trots op je!!! Vind je echt een stoer wijf, in de positieve zin!!!! Wat ontzettend gaaf al die ervaringen die je weer hebt mee gemaakt!! Hoe uitgebreid je alles beschrijft,kan wel als commentaar in ons eigen reisboek, zie het alweer helemaal voor me. Ontzettend gaaf. Dus als we in Nederland gaan kunnen we samen "paling" gaan duiken? haha.
    Nou meis, geniet nog even en zie je snel weer!! Ga ik je echt een dikke knuffel geven!! Super gedaan!!
    Kus Joan

• 28 Maart 2009 - 16:15

Ellen-lief Engeltje:

Hey Meid,

Jaloeeeeeeeeeersssss :(
    Vandaag schijnt eindelijk het zonnetje weer ff hier, doe mij dan maar die bewolking in thailand ;)

Ik wacht de laatste verhalen rustig af en als je trug bent gaan we meeten want ik wil alle foto's zien hoor !!

leuk trouwens laatst ff te camen ;)

Veel plezier nog !!
    Kus en knuf !

• 29 Maart 2009 - 13:15

Marita:

party on :)

• 29 Maart 2009 - 14:42

Hettie:

hee heidie. ik wil je even laten weten dat we nu al 10 kuikentjes hebben zo schattig als je weer komt zijn er mischien nog meer maar ik weet niet precies waneer die uit moeten komen we wachten af. xxxxx groetjes doeidoei.

• 29 Maart 2009 - 15:14

Mieke:

hoi heidie,
    ziet er goed uit zo dat strand, geniet de laatste paar dagen nog van je reis.
    groetjes mieke

• 29 Maart 2009 - 16:32

Samantha:

lieverd!!
    wat maak je toch voor moois mee elke x:)
    toevallig heb ik gisteren nog naar the beach gekeken op tv:p haha
    nog anderhalve week en dan ben je weer terug:)
    tot snel meissie en geniet nog ff van t weertje daar:D xxies

• 30 Maart 2009 - 07:09

Manon S.:

Hee Heidie!
    Weer leuk om te horen wat je hebt beleefd, klinkt super! Leuke foto's!
    Veel plezier deze laatste weekjes!! :)
    xxManon

• 30 Maart 2009 - 19:13

Lisette:

Ha Heidietje,

Ik heb je vorige week via msn gesproken, vond ik echt heel erg leuk.. aangezien ik zelf nooooit op msn zit..
    ik had de foto's al gezien dus, maar ze zijn echt geweldig, ben wel jaloers..
    nou nog ffies en dan weer lekker terug in je vertrouwde omgeving...

Lieve hei, geniet daar nog van de prachtige cultuur en omgeving, want voor je het weet zit je weer in het doodgewone en oersaaie Holland (valt ook wel mee, maar zal wel wennen zijn na deze prachtreis)!!!
    Pas goed op jezelf!!
    Heel veel plezier nog!!

Dikke kus..

• 31 Maart 2009 - 07:33

Marlies:

Zooo meid wat een verhaal maar wat mooi!!!!

Ik krijg meteen zin om mijn volgende reis te boeken hahaha