Tattoomania, Whitsunday flight and relaxing!

Door: Heidie

Blijf op de hoogte en volg Heidie

14 Februari 2009 | Australië, Airlie Beach

Na de sailingtrip had ik nog een paar dagen in Airlie beach. Dit doordat Bob weer APK gekeurd moest worden omdat hij naar een nieuwe eigenaar ging! Woensdag had ik ook al wat anders gepland en al met al was woensdag een druk dagje..

De ruit in Bob was kapot door een deur dat van de stoep in Bob was gewaaid. Het raam was gebroken, maar niet kapot. Maar bij de Apk keuring moeten de ramen ook goed zijn dus eerst moest ik zorgen voor een nieuwe ruit. Dat is woensdagmorgen gebeurd. Het inzetten is zo gepiept maarja dat kostte wel weer extra centen.. Daarna ben ik naar mijn afspraak gegaan want ja… ik had een appointment in de tattooshop! Ik had al lange tijd de wens om 3 sterren en een halve maan op mijn linkervoet te krijgen. Officieel ben ik op dat idee gekomen toen ik in m’n swaq lag op kangaroo island. Het universum hier is supergoed te zien en ik geniet dan altijd vollop van alle sterren als het ’s avonds donker wordt in het land downunder. Vooral als je niet in de stad bent is de hele milky way duidelijk te zien! De laatste week heb ik het niet goed meer kunnen zien door de vele bewolking, maar de prent zit in mijn hoofd. Goed terug naar de tattoo.. Zoals veel mensen wel weten heb ik een superkleine tattoo met twee gecko’s (soort salamandertjes) op de enkel van mijn rechtervoet. Deze tattoo heb ik tijdens mijn eerste reisje naar Aussie in Airlie Beach op mijn enkel laten zetten. Ons hele reisgezelschapje had toen een tattoo in 2 dagen, good memories! Nu wilde ik terug naar dezelfde shop om mijn tweede tattoo te krijgen en die zit er nu dus! Ik hoop dat ik foto’s kan plaatsen bij dit bericht dan kunnen jullie toch een beetje zien wat er op mn voet zit nu. De drie sterren staan voor mijn mams, paps en zusje, de halve maan linkt naar mijn fotogedrag omdat een van mijn websites www.nightfocus.nl heet en het geheel doet me denken aan Australie. Een tattoo moet symbolisch zijn in mijn belevenis en ik geloof dat ik hem zo wel goed kan verantwoorden! Het deed soms trouwens wel even goed zeer.. De schaduw mag in de toekomst nog wat meer uitgebreid, maar ik ben er heel tevreden mee! Nu deed ik ook alweer een nieuw idee op voor een eventuele extra tattoo maar daar kom ik in Sydney nog op terug.. Eerst even laten bezinken hé omdat we het wel hebben over iets dat je een leven lang houdt!

Woensdagmiddag de Apk (safetey check) gedaan voor Bob. Toch altijd spannend maar behalve het raam was alles okay. Toch jammer van het raam want daardoor houdt ik niet gek veel over, maar ik heb goede herinneringen aan mijn tijd met Bob. Het was een fijne manier van samenreizen en Bob is mijn reismaatje dat me nooit heeft laten zitten. 10.000 kilometer heeft hij me rondgebracht waar ik heen wilde en me nooit laten staan! Ik blijf dus altijd met respect over Bob praten haha! Ik heb een overzicht van alle benzine kosten en de totale kilometers, dit zal ik nog aan een verslag toevoegen omdat het wel de feiten zijn!

Woensdag middag heb ik ook Charlotte gedag gezegd. Onze wegen gaan verschillende kanten op nu. Fabrice de franse jongen die ook in Childers was wilde wel met haar naar Alice Springs. Hij haalde haar woensdag op om samen het avontuur te beginnen. Ons reisje was daarbij op zijn eind. Terugkijkend op de reis met Charlotte was het leuk, maar ik heb in haar nooit een echt maatje gevonden, daardoor is me wel duidelijk dat ik in de toekomst het liefst zou reizen met een echt maatje, iemand waar ik van op aan kan en waarmee je alle geweldige momenten kan delen. Charlotte en ik waren te verschillend. Ze is 20, ik 25 (op papier) maar het was wel merkbaar in manieren van denken. Charlotte heeft sterk zoiets dat ze zich wil bewijzen en de reis wil doen met het geld dat ze heeft. Ik wil kunnen genieten en lekker een colaatje drinken als ik daar zin in heb. Zij heeft in alle 5 weken 1x een paar pakjes drinken gekocht en verder alleen water uit de kraan. Dat is een klein voorbeeldje.. maar zegt genoeg dat we zeker qua geld niet op 1 lijn zaten. Ik kan er een heel verschaal over schrijven, maar dat zal ik wel laten uit respect voor haar. Maar haar manier van reizen is zeker niet de mijne. Nu hoop ik dat ze heel veel plezier zal hebben op haar weg naar Alice Springs en genieten zal van de outback. Daar keek ze erg naar uit!

Woensdagavond ben ik teruggegaan naar Glen en Anthony de locale guys die ik tegen kwam toen ik een koper voor Bob zocht. Glen heeft Bob gekocht en Bob heeft nu toch een mooi huis! Ik heb bij Glen en Anthony gelogeerd (in Bob) tot zaterdagmorgen. Het was erg gezellig met de heren en ik heb genoten van het film kijken, het samen eten en peukjes roken op de veranda. Het is echt te gek dat Glen me een handje wilde helpen en Bob van me overkocht, anders had ik naar een garage moeten gaan en helemaal een probleem qua geld gehad. Dus mijn zoekactie heeft wat geluk opgeleverd!

Donderdag 12 februari werd ik wakker en het eerste wat ik zag toen ik de busdeur opende was… tattaaaa een BLAUWE LUCHT! Jawel! Ik was direct heel enthousiast en wilde wat geks gaan doen die dag! De omgeving zag er zo uit zoals het 5 jaar terug was en ik was helemaal in de mood om toch het vliegtripje te gaan doen. Glen en ik zijn eerst naar ‘the Government’ geweest om de papieren van Bob te regelen. Daarna hebben we een kopje chappuchino gedaan om het te vieren. En toen ging ik op zoek naar een vluchtje boven het Great Barrier reef. Dat had ik nog niet zo gezien en op postcards ziet het er altijd amazing uit! Na een poosje gezocht te hebben ben ik naar het vliegveld gegaan en ja hoor er was nog 1 plekje vrij in een vliegtuigje waar 4 passagiers in mee konden! Dolenthousiast was ik en natuurlijk wilde ik mee! De camera’s in de aanslag en na even wachten ging ik met de trip mee. Er was een ouder koppel dat uit de omgeving kwam en nog een andere oudere man die meevlogen en een piloot. De vlucht was 70 minuten en een van de mooiste dingen wat ik ooit heb gedaan. Het was een smak geld, maar je betaald in NL nog meer en dan zie je niet veel bijzonders. Ik moet alle foto’s nog goed controleren, maar wellicht heb ik nieuwe aanwinsten voor mijn website! Ik heb in elk geval eens iets speciaals gedaan en heb van zeker 100 minuten genoten haha! Echt een superervaring!

’s Avonds ging ik barbequeen met Glen en Anthony. Glen vroeg me in de Woolworths of ik Praws lustte, ik wist even niet wat het waren en dat werd me al gauw duidelijk.. Praws zijn garnaaltjes/ gamba’s. Ik zei van niet, maar het mevrouwtje achter de vleeswaren bood me aan te proeven en daar kwam een gepelde garnaal mijn kant op. Moest ik dat ook nog in mijn mond gaan stoppen in de winkel. Het deed me denken aan vroeger als je met moeders naar de slager ging en dat je dan een plakje worst kreeg. Nu was ik wat groter en ik wist niet of ik er blij mee moest zijn. Het is echt een beestje als je ze ziet in de vitrine.. Met oogjes en een staartje.. Gepeld lijkt het op een larf en het idee vond ik nog steeds niet wat.. Maar om me niet te laten kennen heb ik het in mijn mond gestopt, kleine hapjes en het was zoutig. De smaak was zo slecht nog niet, maar ik ben er niet gek op. Verder heb ik dus geen praws weer gegeten, maar dit was toch weer een stukje persoonlijke geschiedenis dat ik met jullie wilde delen! In Australie is mijn eetgedrag tijdens de eerste trip ook veranderd. Ik heb toen geleerd champignons en paprika te eten. Tijdens deze trip heeft Patty me geleerd van olijfen te gaan houden (zwarte en nu ook groene) en verse ananas is iets nieuws voor mijn lijstje! Toch apart dat door reizen je eetgewoonten kunnen veranderen!

Vrijdag 13 februari had ik een boottripje geboekt. Ik moest toch wat doen nu ik nog hier in de omgeving was vond ik. Het weer was niet zo geweldig meer als donderdag, maar daar kon ik me niet druk om maken. Ik had zomaar een boottripje naar ‘Long Island’ geboekt en had me niet verdiept in wat er te doen was. Ik had alleen ‘snorkeling’ gezien en dat wilde ik graag doen. We gingen al vroeg van Abel point per grote boot naar Long Island. Er waren geen backpackers aan boord en dat vind ik soms wel fijn, alle backpackers doen eigenlijk altijd exact hetzelfde.. ik voelde de neiging om ervan af te wijken haha. Ik werd gedropt bij een resort met een bubbeling spa, een pool, je kon er een bushwalk doen, in de hangmat hangen aan het strand of watersporten. Ik was in het begin zo moe dat ik me geen moment hoefde te bedenken toen ik de hangmat vond. Ik heb er zelfs echt liggen slapen.. Heerlijk met de golven op de achtergrond! Daarna ben ik gaan verkennen en ben ik de bubbeling spa ingegaan. Het is een soort jacuzzi denk ik. Toen was het tijd om mijn lunchbon in te leveren en ja hoor, een lopend buffet en ik mocht eten wat ik wilde. Dat werd natuurlijk iets teveel, maar ik heb genoten. Daarna weer de spa in. Al moest ik wel uitkijken met mijn verse tattoo. Ik mag een week niet zwemmen en na 2 dagen al zit ik alles los te weken in het water. Maar dat is allemaal wel goed gegaan dankzij een dikke laag vaseline! Ik heb met mensen gepraat die wat ouder waren en ik vind het toch altijd verrassend wat voor levensverhaal ze hebben. Ik ontmoette een oudere man die wetenschapper geweest is. Hij deed onderzoek naar de bodem van de oceaan op 100.000 meter. Hij heeft ook de titanic in het echt gezien met de wetenschapperscamera. Toch wel boeiend. Er zijn ook verrassend veel mensen van Engeland op vakantie in Australie en die ook naar New Zealand gaan. Toch interessant om dat soort mensen eens te spreken want met backpackers is het verhaal vaak hetzelfde. Hoe heet je? waar kom je vandaan? Hoe oud ben je? Hoe lang reis je al? Waar ga je naartoe na dit? Hoe lang reis je totaal? Bla bla bla.. Dit is dan zeker wel leuk. Net als locals zoals Glen en Anthony! De dag op het resort vond ik heerlijk en vrijdagavond ben ik druk geweest met alle spullen terug krijgen in mijn backpack! Zoals Danielle me al smste ‘ik ben geen Bobpacker meer’ het is weer Backpacken nu en mijn tas was dan ook 19.6 kilo op het vliegveld. De handbagage wordt niet gewogen, maar die zit toch ook nog wel aan de 10kg. Het is ongeveer mijn startgewicht dus nog wel netjes.. Maar het sjouwen met de tassen vind ik nog steeds niet echt wat..

Momenteel zit ik met de laptopper op het vliegveld om eindelijk mijn verhaal van de afgelopen dagen in elkaar te zetten. Het was veel en ik heb nu in 3 dagen alweer meer gedaan dan wat ik soms doe in weken.. Ik heb veel meer van Airlie beach gezien dan de vorige keer en daar ben ik blij mee. Long island en Hamilton Island zijn nu ook door mij ontdekt hehe.. Afgelopen nacht was dus mijn laatste nacht in Bob, ik heb Bob 107 nachten gehad, al heb ik daarvan 2 nachten op de boot geslapen, 4 bij locals, 2 in een hostel op rainbow beach en de rest in Bob. Ik heb mijn maatje dus gedag gezegd vanmorgen en nu ben ik bijna bij het laatste stuk Australie.. ik wil dus nog 100% gaan genieten in Sydney omdat dat mijn wereldstadje is :D

Ps: Sorry voor als dit verhaaltje een beetje rommelig is, het was ook rommelig op het vliegveld;-)

Fijn weekend allemaal!

Liefs, heidie

• 14 Februari 2009 - 11:38

Rudy:

Happy Valentine lieffie! Ik lees je verhaal later eventjes.. moet nu weg (K)

• 14 Februari 2009 - 11:48

Sab:

Hey chick,

Wat een leuk verhaal, erg boeiend wat je nu allemaal weer hebt meegemaakt!!
    Die tattoo wil ik nog wel ff zien hé!Dus ff gauw fotootje plaatsen!!!
    Had je net voor je bericht nog een mail gestuurd,dus da lees je de rest :P
    Nog iets meer dan 2 weken en dan ga je aussie alweer verlaten, gaat echt snel joh!!!

Veel plezier en geniet er van de laatste dagen in het mooie Sydney!!

Dikke kus

• 14 Februari 2009 - 13:31

Kirsten:

meissie... wat ontzettend mooi die foto's!! gaaf uitzicht vanuit 't vliegtuig en van je tattoo is ook cool.. al zie ik die liever in 't echt.. toch beter beeld van he;)

tijd gaat echt wel snel joh.. toen j wegging dacht ik djeesh half jaar?? net zo lang, maar tijd vliegt echt voorbij..

vond 't trouwens erg cool om je even te spreken op msn laatst!!

happy valentine ennuh ik ga vnv even wat pasjes voor je maken op HB:)

kussiee

• 14 Februari 2009 - 17:53

Nienke W:

Heey Heidi!

Super te lezen en zien wat je aan het doen bent!! En nice tattoo:D op naar de volgende haha.. Ga je ook daar laten zetten? Veel plezier nog en geniet er lekker van!!

Liefs Nienke

• 15 Februari 2009 - 07:24

Charlotte:

Lieve Hei,

geweldig gewoon weer!

Even voor de andere lezers ik ben NIET de Charlotte waar je nu mee hebt gereisd maar degene waar je 5 jaar geleden mee hebt gereisd :)

Je foto's zijn echt prachtig! Die trip boven great barrier geweldig ik ben jaloers! Wat 'n ervaring!

Nu heerlijk terug naar Sydney wat 'n super fijn gevoel zal dat zijn! Home sweet home

Kus Lot

• 15 Februari 2009 - 08:59

Tonnie Reins:

ha die heidie het heeft even geduurd voordat ik je gevonden had nou alles goed het ziet er wel goed uit ook de tatoo en de kikker nou geniet er nog van met volle tuegen en de groetjes van ineke en tonnie reins. doeiiiiiiiiiii.

• 15 Februari 2009 - 10:04

Hettie:

hee heidie. de tatoo is geweldig, de betekenis, ontroerend. echt lief. en de kikker, ach die zitten hier ook wel. nog eventjes in aussie he, en dan nog even in thai, en dan??? verheug me er op.maak er nog wat van meid.van jou verhalen geniet ik iedere keer weer en ook van de fotoos. de groetjes van paps en van mij love love xxxxxjes doeidoei.

• 15 Februari 2009 - 11:40

Marlies:

Heey meid!
    Wat een mooi verhaal weer!! Echt gaaf dat vliegtuigreisje :D
    Veel plezier in Sydney en doe Ben en Matt de groeten van mij!!

Heel veel liefs Marlies

• 15 Februari 2009 - 12:05

Henrike :

hey Heidie

leuke foto`s heb je alweer geschoten.
    je tattoo gaan we vast en zekers ook in het echt wel bewonderen.
    geniet nog even van je tijd daarzo want je weet dat times fly when your having fun.
    liefs vanuit het verre almelo

groetjes albert,henrike en mike.

• 16 Februari 2009 - 08:58

Rudy:

He tattoo-tjik! ;-) Leuk verhaaltje weer :-)

Ik denk dat ik komend jaar ook nog eens onder de naald ga, maar daar gaat dan wel iets meer inkt in dan die van jou haha. Size matters ;-)

• 16 Februari 2009 - 13:07

Ellen:

Heeeey Hei !!

Wat kewl, nu hebben we allebei sterretjes!! hahaha

vind je tattoo erg mooi! je nieuwe idee voor de tattoo lijkt ook weer eng veel op die van mij hahaha moeten we nog wel ff doorspreken als je trug bent !! ;)

heeel veel plezier nog in Sydney!!

kus ellen

• 16 Februari 2009 - 16:40

Liselotte:

Lieve Heidie,

Ontzettend bedankt voor je lieve cadeautje, wat een ontzettend gaaf pakje. Echt super leuk!!

Maar hoe gaat het verder, ik lees net dat je weer een tattoo hebt gaaf hoor, vooral de betekenis. SWEET!!
    Super mooie foto's ook.

Hier gaat ook alles nog goed de laatste 3 weekjes zijn aangebroken heb vorige week een suprise baby shower gehad erg cool!!
    Zijn toen mooie foto's gemaakt maar moet ze nog krijgen en zal er jou dan wat sturen.

Have Fun

We missen je wel hoor!!

Liefs Martijn en Liselotte

• 17 Februari 2009 - 06:03

Lisette:

Ha die Hei,

Heb je een leuke Valentijnsdag gehad?
    Ik lees net pas je verhaal, ben zelf ook aan het backpacken geweest afgelopen weekend. Ben met het werk op loopkamp geweest en moesten 25 km. per dag lopen met een rugzak van ong. 20 kilo, pffff.. haha, maar was erg leuk..
    Je nieuwe tattoo ziet er goed uit, leuk hoor.. mooie betekenis ook..
    Zo te lezen lijk je het wel fijn te vinden om nu echt je eigen weg te kiezen, zonder een reisgenootje..

Nou geniet in Sydney en tot snel maar weer!!

Dikke kus..

• 18 Februari 2009 - 20:18

Andra:

Hiii lieve Heidie,

Wat een vette foto's heb je online gezet zeg, die foto's van je vlucht lijken wel uit een reisgids te komen zo mooi zijn ze. Echt geweldig!

Nog effies en we gaan los in Sydney, echt heel veel zin in!

Tot gauw!

Liefs en een kus, Andra

• 19 Februari 2009 - 08:10

Martijn:

Heidi!!
    Wat een mooie verhalen weer zeg.
    Je zou er zo heen willen;)
    en beautiful pictures!!

check je later X

• 21 Februari 2009 - 15:37

Marliesjeu!:

Hey toppertje!
    Weer erg leuk om je avonturen in aussie te volgen en bovenal de wonderschone foto's!

Have fun!

XXXXXX