Sydney, House, Picca’s en Sushi
Door: Heidie
Blijf op de hoogte en volg Heidie
27 Februari 2009 | Australië, Sydney
Zelf snap ik het eigenlijk ook niet precies want ik kom ook maar uit een gemiddeld dorp in Nederland, hoe kan het dan toch zijn dat ik verknocht ben aan deze stad? Ik heb het telkens als ik in Sydney ben.. Ik vermaak me hier van zonsopgang tot diep in de nacht. Lichamelijk houdt ik dat dan net weer niet helemaal vol, maar ik heb een fijn hostel met luxe. Ik heb hier namelijk een hele kamer voor mezelf! Hoe fijn is dat! 4 bedden voor mezelf haha! Ik heb er maar 1 nodig, dus zo heb ik al een paar nachten wat onderduikers gehad. Genaamd Lucinda en Linda haha..
Zaterdag 14 februari vloog ik van Hamilton Island naar Sydney. Vanwege het regenseizoen in het noorden dacht ik er goed aan te doen terug te gaan naar een plek waar ik van houd! Sydney dus. Maar ik landde in Sydney en het eerste wat ik zag was bewolking en regendruppels! Too bad! Zaterdagavond heb ik een beetje aangeklooid en me spulletjes in de kamer gepakt. Zondag kwam ik er ineens achter dat Lucinda ook in Sydney was. Linda haar reismaatje was nog in Nederland (want ja die ging even terug voor een weekje omdat haar broer ging trouwen). Linda is inmiddels ook terug en eigenlijk ben ik elke dag nog met de meiden opgetrokken! Dat maakt Sydney nog leuker natuurlijk!
De eerste week stond in het teken van House en Sushi. Zondagavond 15 februari gingen Lucinda en ik namelijk naar ‘The Moulin Rouge’ in Kingscross. Ik dacht even dat het een bepaald soort club was, maar dat bleek helemaal niet zo te zijn. Er werd house gedraaid en ik had het ontzettend naar mijn zin. Heerlijk vrolijke riedeltjes en zo hebben we de hele nacht door staan dansen! Ik verheugde me al op volgende week toen we de deur uitgingen! Maandag zijn Lucinda en ik in de stad geweest. Lekker rondlopen en checken hoe duur de camera’s en lenzen overal waren omdat ik een grote wens had. Toen zagen we een sushi bar en eigenlijk zag het er in de vitrine niet zo gek uit. Onder het motto van ‘open staan voor van alles’ gingen we eens sushi proberen. Je kon kiezen uit allerlei verschillende smaken en ik koos voor tonijn met advocaat en één met surimi. Gewoon proberen.. Maar de sushi viel in de smaak! Het is eigenlijk een rijstrolletje in zeewier (jaja) met in het midden een extra smaakje. Er zijn ook sushi barren met allerlei kleine hapjes die langskomen op een band. Te grappig en dat moeten we eigenlijk nog even proberen. Qua stappen zijn we verder naar ‘the Gaff’ geweest in Oxford street. Er was een miss wet t-shirt verkiezing en dat is toch wel apart om eens te zien. (gekke wijven zijn dr ook..) Er zijn nog genoeg clubs en kroegen waar we nog naartoe kunnen, maar als het ergens leuk is, dan gaan we vaker natuurlijk!
Verder ga ik zelf graag de stad in, ik kan uren lopen door sydney. Beetje shoppen (voor nop want gelukkig kan je hier shirtjes kopen voor 5 dollar wat goed is voor een kleine 3 euro haha) Het liefst loop ik met mijn hoofd omhoog om de grote gebouwen te bewonderen. Maar ik vind het ook heel fijn om lekker in het park te zitten of bij de Harbour Bridge of het Oprah house.. Ik kan het niet goed uitleggen, maar Sydney geeft me een heel fijn en ontspannen gevoel. Waardoor ik dus ook zeker al de gedachte heb om in de toekomst toch nog es terug te gaan. Dan hoef ik alleen naar Sydney en zal hier dan gewoon een poosje gaan wonen.. Lijkt me tof voor een paar maandjes.. Maargoed eerst maar eens over blijven dromen en genieten van het nu want nu ben ik hier nog!
Afgelopen zondag zijn we weer naar the moulin rouge geweest en nu moet ik een beetje plannen wat ik hier nog wil doen. Teveel eigenlijk.. Ik wil nog duizenden foto’s maken, naar Sydney north om een vette picture te maken van de skyline met zonsondergang. (die moet dan op canvas voor mezelf haha) Naar de dierentuin, hier in Sydney moet een hele gave zijn met veel mogelijkheden voor picatures dus dat is zeer gunstig! De skytower is ook nog een ding wat ik zeker wil en verder wil ik nog zoveel mogelijk door de stad heen en in het park zitten haha!
Gisteren zijn Linda Lucinda en ik naar de bioscoop geweest. Sabrina, Patty en ik hadden al een keer uitgevonden dat als je hier naar de vroege film gaat, je er zo een film bij kon pakken omdat ze niet controleren voor de zalen. Dus dat stond weer op het programma in de bios! We hebben ‘He is not that much into you’ ofzo eerst gekeken en daarna een film met Kate Winslet ‘the Reason’ maar die was niet denderend. Maargoed we hebben er officieel niet voor betaald dus ik mag ook niet klagen toch.. We willen Valkery hier ook nog zien.. Dat komt vast later deze week! Verder ben ik door een jongen uit het hostel ook voorzien van de nieuwste films op mijn usb. Dus een filmpje op de laptop kijken hoort er ook nog steeds bij. Wel grappig, ik had een aantal films van hem gehad rond kerst, die nu in de cinnema draaien. Hij loopt dus voor op de bioscoop, niet verkeerd dus!
Dinsdag 24 februari heb ik me ook weer kostelijk vermaakt. Lekker de stad in. Daar kreeg ik een ideetje.. gewoon een gebouw inlopen en de lift pakken.. Dit schijnt wel te werken want ik kwam zo het Hilton Hotel binnen en de bovenste verdieping had een gunstig raampje met een vet uitzicht! Ik heb vandaag alleen fish eye foto’s gemaakt, maar ben zeker blij met de pics! Na het Hilton ging ik proberen in meer gebouwen binnen te komen.. Bij een aantal lukte dat wel, bij sommige niet door pasjes systemen en beveiliging. Op het laatst kwam ik in een supervet gebouw! Heerlijk hoog. Gauw de lift ingesneakt en verdieping 43 was de hoogste! Ik kwam daar de lift uit en mijn aandacht vloog direct naar een mega raam met daarachter jawel het uitzicht op de harbour bridge en het Oprah house! Masterlijk!! Er waren wel kantoortjes maar niemand vroeg me wat en ik heb daar toch zeker 20 minuten van het uitzicht zitten genieten en pics staan maken! Echt een kwijluitzicht!
Gisteravond had ik mijn ouders nog even aan de telefoon. Ik vertelde ze dat ik de hele dagen aan het lopen ben hier en mijn pa vroeg zich af waarom ik geen fiets huurde. Ik had al een keer gekeken maar dat was 65 dollar per dag in de stad. Vandaag ben ik toch nog even uit gaan zoeken of er meer opties waren. Ik had een gesprekje met locals verderop in de straat en zij boden me een mountainbike aan voor 100 dollar. Maar ik wilde geen fiets kopen. Huren kon ook en voor 40 mocht ik hem van hun huren. Maar toen sprak ik Jeff een vent die hiernaast woont en van hem mocht ik hem gratis lenen. Zal hem er een potje bier voor doen. Morgen ga ik dus lekker op de fiets de stad door.. Dat gaat veel sneller en zo kan ik nog meer foto’s maken! Nu hopen dat de lucht blauw gaat zijn!
Inmiddels heb ik een mountainbike geleend van mijn aardige buurman Jeff, ik had me erop verheugd te fietsen en zo ging ik woensdag dan ook een stukkie fietsen. Het was 5 km naar een area waar Florance momenteel woont en ze vond het leuk als ik dr op zou komen zoeken. Ik dacht dat ik daar wel even heen zou fietsen maar dat kostte me dik een uur omdat ik vergeten was dat er toch nog wel wat heuveltjes zijn in Sydney! Bovendien heb ik ondertussen wel de nodige stops gemaakt om even wat piccas te schieten natuurlijk. Met Flo heb ik Susan gemeet. Susan vliegt a.s. zaterdag naar Thailand en als het goed is ga ik daar nog een stukje met haar samenreizen. Ik ben nu toch wel gewend aan de fransen haha!
Woensdagavond zijn Linda, Lucinda en ik naar het casino geweest. Kijken of we geluk zouden hebben en Lin en Luus of ze beginnersgeluk hadden. Natuurlijk ken ik niet meer dan roulette en het ging even goed, maar ik werd weer te enthousiast en wilde meer waardoor ik uiteindelijk wat geld verloren had. Maarja.. Geluk zit bij mij toch vooral in andere dingen! (gelukkig :-) ) We hadden wel een heel leuk avondje! De skyline is echt awesome vanaf darling harbour! Daar moet ik zeker nog even wat pics van maken! Kom tijd tekort hier zeg!
Vanavond ben ik weer met Linda en lucinda uitgeweest! Echt supergezellig dat die chicks hier ook zijn! K heb het hartstikke leuk met ze gehad de afgelopen tijd! Geen moment verveelt in elk geval! We hebben trouwens een mooi stapsysteem voor backpackers ontwikkeld. Ik heb een mooie tas waar tijdens mijn reisje van alles ingevallen is haha. En die tas is ook handig om six pack's bier in te stoppen en mee te smokkelen in clubs haha! Nu betalen we $2 dollar voor een biertje in plaats van $7,- Helemaal niet slecht he! haha :-)
Verder probeer ik al mijn doelen te halen en ongelovelijk te genieten van deze stad nu het nog kan! Als ik aan Sydney denk dan zie ik de hoge gebouwen, het park, de kakatoes rondvliegen, veel mensen in allerlei verschillende vormen en maten, blauwe luchten, bondi beach, kings cross en natuurlijk het water, de Harbour bride en het Oprah house! Heerlijke sfeer hier! Ik ga proberen het zo goed mogelijk vast te leggen met foto’s. Al is het moeilijk alle sfeer in een plaatje vast te leggen…
Geniet ze daar in Nederland!
Voor ik naar Thailand vlieg zal ik nog even een berichtje posten over de laatste dagen hier! 2 maart verlaat ik Aussie dus weer voor een lange tijd.. Too bad! Haha maar Thailand kan vast wel wat goed maken ;-)
Liefs heidie
26 Februari 2009 - 15:54
Rudy:
Koele pics met die fisheye! Wel echt grappig om te lezen dat je al bezig bent met plannen om terug te gaan, terwijl je nog daar bent en dus nog niet eens in Nederland bent teruggekomen! :-)
Ik ga trouwens niet naar IQ.. (schiet me nu ineens te binnen). Volgende week lekker MoH (ook plaatjes schieten) en daar heb ik wel zwaar zin in! En morgen trouwens naar 'jouw tent in Rijssen' ;-) Dangerouzmind..
Enjoy! xx -
26 Februari 2009 - 16:00
Sab:
Hey meid,
Mooi verhaal weer.
Ma spreek je nu op msn, dus zet hier nie zoveel neer haha.
kus kus -
26 Februari 2009 - 18:03
Hettie:
hai heidie. wat een goed idee zegom het zo hoger op te zoeken geweldig, dat heeft je mooie plaatjes op geleverd zeg. gaat het bloempje nog door? nu nog een paar weekjes en dan kun je de hollandse pot weer eten. das pas lekker. geniet er nog maar goed van tis zo voor bij.hou van jou dikke knuffel en xxxxxxjes doeidoei. -
26 Februari 2009 - 18:06
Gert:
Weer een leuk verhaal en de foto in de lift is net "Mission impossible", echt super!
Gert -
26 Februari 2009 - 22:58
Alja:
Wij zijn ook weer in Sydney!!! Hebben iets minder tijd, maar hoop dat het minstens zo leuk gaat worden als je het tot nu toe hebt gehad!
Zie je snel weer!!!
Kus, Alja -
27 Februari 2009 - 07:44
Géke:
Ha die Heidie, even drama van mijn kant hoor (hahaha):::::::
"Kon ik maar eeeven bij je zijn"!!!!!!!
Wauw wat lijkt het me heerlijk om een dagje met je door te brengen in Sydney.
Ik zit nl in een winterdip en heb heel hard de zon nodig! Have fun nog en genietze in Thailland. Tot gauw!
Kus Géke -
27 Februari 2009 - 15:16
Iris:
Heeey lieve Hei,
Wat zie je er weer stralend uit op alle foto's! Gelukkig zit je er veilig (weer bosbranden he) Geniet vol op van je foto's! Mn moeder is jaloers hoor op die boom met al die bloemen (hier heet het een dactura) Tot leesze
Dikke knuffel van je afstudeermaatje -
28 Februari 2009 - 13:21
Lisette:
Ha chick!!
Heb je je haar maar weer eens van kleur veranderd? het lijkt een stukd donkerder! Ziet er goed uit hoor!
Leuke foto's weer..
Ik net terug van A'dam, lekker een nachtje daar verbleven met mijn lief. A'dam lijkt dan zo groot, onze Nederlandse Big city, zal in verre verte wel niet te vergelijken zijn met Sydney, haha!
Nou geniet daar je laatste daagjes in Sydney en doe de dingen daar die je nog graag wilt doen, nu heb je kans nog!!
Als ik je voor Thailand niet meer bericht, alvast een hele goede reis en ik lees het wel weer..
Geniet daar nog voor de volle 100%!!
Tot snel..
X -
02 Maart 2009 - 12:12
Mieke:
hai heidie,
goed te lezen dat je je vermaakt en dat het goed gaat. Heel veel plezier en goede reis straks in thailand, ben benieuwd hoe je dat land vind
Groetjes mieke -
03 Maart 2009 - 00:11
Charlotte En Vincent:
Hey Hei,
vanuit Nieuw-Zeeland (hehe eindelijk!) hebben we je verhaaltje weer gelezen!
Gisteren ben je vanuit aussie vertrokken richting thailand dus helaas gaan we je volgende maand niet meer meeten in sydney!
Dan maar weer wachten totdat we weer in Nl zijn.
Heel veel plezier nog in Thailand en kijk af en toe ook nog eens op onze site!
x