On the road

Door: Heidie

Blijf op de hoogte en volg Heidie

16 November 2008 | Australië, Adelaide

G’day Mate’s!

Het kan raar en snel gaan bij ons, dat hebben wij inmiddels allang ondervonden en jullie waarschijnlijk ook. Ik zit nu op de camping in Adelaide bij de bus. Ik typ het verhaal van de afgelopen week alvast, straks in de stad is het dan een kwestie van knippen en plakken:)

We hadden in Springwood eigenlijk niet een belletje gehad omdat onze bus te koop stond. Gaz had ons ook gezegd dat het prima met de auto te doen was en dat we dat dan gewoon moesten doen. Dus we besloten de bus op Patty’s naam te zetten. We gingen naar the Government (regering/gemeente ding) daar kan je de auto op je naam laten zetten. Maar we werden eerst terug gestuurd want we moesten eerst een adres hebben van een plek waar we geslapen hadden. We gingen daarna op zoek naar een camping die we dus toch vonden na 5 dagen haha! We stonden 1 nacht op de camping in Springwood. Dat was heel gezellig, er was een ouder stel dat met een bus rondreisde. Ze waren erg grappig en we hebben de hele avond met ze gekletst!

Dinsdag was een echte regeldag waar we een beetje gek van werden. We hadden het wel gezien in Springwood en wilden er wel weg. Bij ons moet het dan ook direct het liefst maar dat zat er nog niet in. We gingen naar the Government maar daar hadden ze een safety formulier nodig van de auto. De auto moest eerst helemaal veilig gekeurd zijn. We gingen naar een garage om de hoek en de bus kon eind vd morgen terecht. We hadden ook nog wat onderdelen voor de auto besteld, mocht er wat gebeuren dan hadden we het bij ons. De buurman van Gaz en Sandra had dat geregeld en daar moesten we dus ook nog heen om de spullen op te halen. Ook was het adres van de camping nog niet goed omdat ze alleen Patty’s voornaam op het bonnetje hadden gezet en niet haar achternaam. Wat een kastje naar de muur geregel zeg.. Toen kwam de keuring van de auto.. Dat was spannend zeg! Ik heb nog nooit gezien dat een bus zo gekeurd werd.. de banden werden eraf geschroefd en ze stonden met vier monteurs onder onze auto.. We dachten dat onze BOB er niet doorheen zou komen.. maar het viel mee al wast nog een zure appel. We moesten er een nieuwe uitlaat onder laten zetten en een koplamp laten vervangen. Dat was het enige hoognodige. Maar toch kostte het wel even 668 dollar. Goed voor ong. 375 euro! Maargoed nu weten we dat ie veilig is, en dat is toch wel heel belangrijk.

We konden die dinsdag nog terug naar the Government en daar werd alles geregeld. Patty en ik besloten daarop weg te rijden bij Springwood/Brisbane. We gingen landinwaards (dat oudere stel zei dat het heel mooi was.. ) En we reden naar Warwick. Het was al donker toen we er kwamen en besloten ivm de kangaroes die op je koplampen afspringen weer bij de mac donalds te overnachten. We hebben er niet gegeten nee haha. We hebben brood met witte bonen in tomatensaus gehad. Ook lekker:)

Woensdag ochtend reden we vroeg weg. We reden naar Narribri. Het viel ons op dat de stadjes landinwaards wel knus en klein zijn. We vonden een camping en besloten de hele bus eens te onderzoeken, want wat zat er nou eigenlijk allemaal in? We vonden een gereedschapskist met gereedschap tot een hamer en zaag aan toe.. tja misschien hebben we t ooit wel nodig? Patty vond een bus en vroeg mij of t voor intereur en exterieur was. Ja dat was het inderdaad. Patty was in de poetsmood en besloot het dashboard te cleanen. Even later zegt ze dat het waarschijnlijk verf is want de radio werd zwart! Ja hoor.. hebben we beide niet gezien dat er in een soort sierletters PAINT op de bus stond. Ons dashboard was nu dus zwart ipv bruin! Het zou ook wel even duren voor het droog was haha! Wij weer!:)

De volgende dag reden we verder. We reden gemiddeld 400 kilometer per dag. Dat houdt in ’s ochtends rond 8 a 9 uur in de auto zitten en ’s middags rond een uur of 3 a 4 een camping vinden. Onze volgende stop was Forbes. Weer een middelmatig stadje in the middle of nowhere. Het is saai rijden landinwaards. Je ziet her en der kangaroes, wel jammer dat ze levenloos langs de kant van de weg liggen.. In Forbes vonden we een rustige camping en in de avond was het er nog heel warm. Maar we slapen wel goed ondanks dat de bus best goed afgesloten is.

Van Forbes reden we naar Hay. Dat was bijna 400km verderop. We waren beide wel erg moe na deze lange rit en in Hay stopten we bij een zwembad. Je hoefde geen entree te betalen dus we hoefden er niet over na te denken, we hebben heerlijk gezwommen en ik heb 10 baantjes heen en weer gezwommen. Het weer was ook heerlijk, lekker zonnig en warm. Daarna vonden we een camping die een beetje saai was maar we hebben er weer heerlijk geslapen.

Zaterdagochtend vertrokken we 08.30 vanuit Hay en het bleek ineens haalbaar om door te rijden naar Adelaide. Het was ruim 675km maar we waren beide niet moe. We reden om de beurt en lagen tussendoor ook achterin terwijl de ander reed. Rond 18.00 kwamen we aan bij de camping waar Sabrina en Marlies ook verbleven. We hadden ze nog niet kunnen bereiken maar toen we er waren zagen we ze direct. We zijn nu even herenigd tot maandagmorgen. Marlies en Sab gaan dan naar kangaroo island met een tourtje. Maandag gaan Patty en ik onze bank regelen en Koen mijn collega van het werk maar eens opzoeken. Hij werkt door de week, maar een biertje moeten we toch kunnen doen denk ik! Koen is vorig jaar oktober vertrokken naar Australie en hij vond het zo gaaf hier dat hij er een extra jaar bij aangeplakt heeft. Hij woont nu al ongeveer een half jaar in Adelaide en werkt hier ook. Tijd om Koen eens op te zoeken dus.

Onderweg hadden we trouwens nog wel wat highlights. Patty is helemaal niet van de beestjes. Onderweg reden we op een weg en ineens leek het alsof we over een eikelpad reden. Er sprong wat op ofzo. We konden de eerste keer niet zien wat het was. De tweede keer werd het ons duidelijk Er zaten op die twee stukken honderden springkanen op de weg. Die sprongen op als we aan kwamen rijden en bleven achter de ruitenwissers zitten en in de bumper enzo. We hadden een hele collectie. Patty vond het vreselijk, helemaal toen er 1 in de auto was beland. Ik heb hem eruit gejaagd, hij sprong er zo weer uit. K heb er waarschijnlijk een hoop gekild doordat ik erdoor reed. Gelukkig hadden we maar twee keer zo’n stuk. Daarnaast zijn we ook weer een stel bimbo’s geweest. We hadden de schuifdeur nog losstaan en reden al 2 kilometer ofzo. Gevolg: Patty’s schoen lag midden op de weg en haar shampoo was uit de bus gevlogen. De bussen zien eruit alsof ze een ongeluk hebben gehad, maar waren niet kapot! We hebben de deur nog maar twee keer vaker los laten staan toen we reden, maar toen was er gelukkig niks uit! Haha:)

Patty en ik gaan de komende dagen dus maar eens chillen want het landinwaardse waren we helemaal zat. Je ziet alleen vlaktes met heel veel niks! In Adelaide is het wel koel. We hadden de korte broek nog aan toen we aankwamen maar die werd gauw vervangen voor een lange broek met een vest. Vannacht in bed had ik het wel lekker warm maar ik had dan ook een sleeve trui en joggingbroek aan en lag in mijn slaapzak met het dekbed eroverheen. Heerlijk geslapen en nu is het zondagmorgen. We gaan straks de stad in.

Hoe is het in het koude Nederland dan? Wij vermaken ons hier opperbest. We blijven even in Adelaide ivm het regelen van de bank enzo. Maar hierna rijden we steeds een stukje om zo rond 18 december in Melbourne te zijn omdat Q-dance daar een XQ-feest organiseerd! Daar wil ik bij zijn!

Foto’s volgen in deze dagen!

Liefs heidie

• 16 November 2008 - 05:42

Eddy En Erna:

Op deze manier hou je wel je eigen vervoer, kan best wel handig zijn mat al die grote afstanden. Nederland is op dit moment best wel een natte boel, zo'n beetje elke dag wel (mot)regen de temp. valt over het algemeen nog wel mee.
    Veel plezier maar weer de komende tijd.
    Gr Eddy en Erna

• 16 November 2008 - 08:54

Géke:

Hé Heidie, doe je Koen de hartelijke groeten van mij als je hem binnenkort opzoekt.
    X Géke

• 16 November 2008 - 09:28

Ichell:

Haaa skeet!

Wederom een leuk verhaal om te lezen zo op de zondagochtend!
    Je mailtje is onderweg trouwens, ben aan de typ nu :D

Dikke kus!

• 16 November 2008 - 11:46

Heleen:

Heey Heidie!!!

Wat maak je leuke verhalen...Lekker aant lezen nu!Mooie foto's ook daarbij maakt t helemaal af ;) haha

Gaaf man dat je daar naar Showtek gaat joh!!Kan je toch nog ff genieten van de hardstyle scene :P

Ik wens jullie een hele fijne en mooie reis toe en dat je wel heel thuis komt hoor want dan kunnen we nog ff stampen hier in ons koude kikkerlandje :P

Dikke Kus

• 16 November 2008 - 13:20

Charlotte:

Hey Hei,

wat ben ik blij dat jullie Bob nog even gehouden hebben. Ik begon al van 'm te houden :) hehe

Leuk allemaal hoor! Ik vind het echt helemaal super die verhalen van je! Heel veel plezier nog!

Dikke kus Lot

• 16 November 2008 - 14:41

Hettie:

tjonge jongejonge das pas geniete zeg. wat een trippie geweldig. leuk dat je sab en mar weer ziet doe ze maar effe de groeten van ons. heidie wat heb je weer leuke fotoos gemaakt zo anders he.fijn dat het allemaal zo goed gaat en moet je nog niet aan het werk?kiwies plukken of druiven keer wat anders of fotoos?kan toch? maar ik zal je niet langer vervelen ga der maar weer vandoor. ga nog even bij patty langs en dan maar weer aan het werk okee. hou van je meid xxxxxknuffels eneen dikke pakkerd van mij. doeidoei

• 16 November 2008 - 14:52

• 16 November 2008 - 15:01

Daan:

Haha wat een verhaal weer! Oeh in Melbourne flink feesten :D

Ik ga je nu ff terugmailen..
    Dikke kus!!

• 16 November 2008 - 16:07

Hettie:

hahaha zeg maar nee dan krijg je er twee. hoe kan dat nou weer? wel leuk he?

• 16 November 2008 - 16:21

Liselotte:

Hey Heidie,

Wat een geweldige verhalen zeg, heerlijk om op een koude zondag in Nederland te lezen.
    Leuke foto's ook.
    Hier alles oke!! het buikje groeit snel nu haha.
    Veel plezier nog he!! en vooral veel genieten.
    Liefs Liesje

• 16 November 2008 - 18:56

Mieke:

Hoi Heidie,
    Leuk om alles te lezen wat bij Patty ontbreekt schrijf jij er weer bij en andersom zo zijn we helemaal op de hoogte van jullie avonturen.Ga zo door
    Groetjes van mieke

• 17 November 2008 - 04:00

Jan Maarten En Tjerk :

Heidie!

Bedankt voor je bericht, grappig dat je ons zo gevolgd hebt in Nederland! Hoelang ben jij van plan om in Australie te blijven? Wat wij nog kunnen herinderen van Adelaide was de warme föhn wind vanuit de woestijn. Wel goed stappen in HQ! Ons busje hebben we verkocht in Cairns aan andere Nederlanders. In NL zullen we eens bij jou lezen of we wat herkennen, succes en super veel plezier

John & TJ

• 17 November 2008 - 08:08

Lisette:

Hallo!

Zo te lezen geniet ik net als de rest van je verhalen. Heerlijk die vrijheid zeg..
    Nou tot snel!!

X

• 17 November 2008 - 09:52

Joyce:

Hey zus,

Ik doe vanmiddag ff een berichtje op je site, zit nu namelijk op school... hou van je

• 17 November 2008 - 19:24

Anouk:

hey heidje :D
    zo te lezen is alles daar nog steeds in orde :D echt super leuk om te lezen daaro, en 18 december een feesie pakken in the outback, helemaal vet!!!! ik wil wel mee ;) hahaha
    zit met smart te w88 op het volgende verhaal!!
    dikke xx anouk

• 18 November 2008 - 11:02

Joyce:

Hey zus,

we hadden vandaag het pakketje ontvangen:) we wouden graag de foto's bekijken maar dat wou niet via de pc op 1 of andere manier:S.. dus nu zijn we ze via de tv aant kijken..
    nog een nieuwtje! papa heeft een laptop gekocht.!!!
    liefsss

• 18 November 2008 - 15:22

Mao:

Hey Heid,
    nice story!!!
    En leuke was-buiten-de-auto-droog-foto hoor! haha Thanx!
    Heel leuk dat jullie Bob hebben gehouden. Nu maar hopen dat ie t goed blijft doen.
    Enne fijn al die sprinkhanen, krijg je lekkere bende van. Zal er vast heel vreemd uit hebben gezien zoveel bij elkaar.
    Enjoy en mooie foto's!
    kus manon

• 18 November 2008 - 19:36

Linniepinnie,,,:

hey hey heidie :D

zo wat een verhaaltje weer haha leuk hoor, en die sprinkhanen nou ik denk dat ik niet eens er door heen durfde te rijden haha
    gelukkig gaat het goed met jullie, hier in nederland is het koud bah en niks aan zaterdag Qllimax ik ga ook heb kaartje kunnen regelen ja:D ben nu alweer benieuwd na je andere verhaal liefs linnie

• 18 November 2008 - 21:46

Manon S.:

Heyy Heidie!!
    Weer super om jullie verhaal te lezen, echt leuk! En helemaal compleet met de foto'tjes! :)
    Keep on going :) en veel plezier!
    xManon

• 18 November 2008 - 22:05

Dirry En Gerard:

Ha meissie. We zitten weer te genieten van je verhaal en van je prachtige foto's. Doe je Koen de groeten van mij??
    Niet vergeten hoor.
    See you!