Een bladzijde uit het Bangkok Boek!

Door: Heidie

Blijf op de hoogte en volg Heidie

23 Oktober 2008 | Thailand, Bangkok

Tjee.. we zijn nu ongeveer 40 uur in Bangkok en ik begin net met het typen van een berichtje.. de eerste vraag die in me opkomt is 'Hoe prop ik die 40 uur in een niet te lang bericht??'

Ik heb het gevoel dat ik hier al een week ben, zoveel hebben we al wel gezien en gedaan.. Daarom zal ik de highlights even optypen maar ik ga zeker dingen vergeten..

Het begin was natuurlijk schiphol, t gedag zeggen aan moeders, zusje, ichell, lin en An en de rest was wel weer even de zure appel waar ik doorheen moest. Dr kwam wat nattigheid bij kijken, maar het droogde ook weer op! Eenmaal door de gate was het ook een beetje spannend maar ook weer gaan met die banaan. In het vliegtuig zaten Patty en ik bij elkaar en Marlies en Sabrina zaten achterin. We dachten dat het een dubbeldek vliegtuig was maar volgens mij bestaan die toch niet.. haha, dat leek zo bij het instappen:)

Ik heb me rustig gehouden in het vliegtuig maar 11 uur is toch lang voor iemand die wat drukker is.. ghehe.. maar k heb me keurig gedragen. K heb een slaappil gehad maar verder dan wat dommelen ben ik nie gekomen. Heb wel zo ongeveer van alle 749 nummers op de mp4 speler wat gehoord dus k heb me best vermaakt.

Oke, na het vliegtuig waren we dus in Bangkok.. ik ben ooit een keer eerder op het vliegveld daar geweest maar nu gingen we eraf. Blij dat we onze backpacks terug vonden op de rollerband gingen we t vliegveld af. Binnen is er airco, zodra je door de deur gaat komt er een enorme warme gloed op je af.. poeehh hier ist warm.. sta je daar met je spijkerbroek, hempje, tshirt en vest.. uit!! We hebben een meter taxi gepakt en ons bij khao san road laten droppen. We dachten dat het vliegveld dicht bij de stad zat maar dat was nog 30 kilometer. In Bangkok viel het ons direct op dat het grauw was in de lucht. SMOG! Lekker horr..;)
We vonden al gauw een guest house voor een euri of 3 pp. Eerst de kamer gecheckt maar t was redelijk dus we gingen akkoord. Daarna werden we op straat constant aangesproken door thaise mannetjes die ons overal wel heen wilden brengen voor een paar centen. T leven is heel goedkoop hier.. ik kon net zo goed met een lege backpack deze kant op gaan en hier alles kopen, t lijkt wel voor niks hier.. ghehe..

In Thailand betalen ze met Batt 47 batt is 1 euro. Je betaald gemiddeld 20 batt voor een colaatje en eten doe je dus ook voor 100 a 150 batt. Het probleem is wel dat ik hier bijna niks durf te eten.. Ik ben hier sowieso al vegetarisch want ik heb het idee dat ze hier alleen de botjes weggooien van een dier en verder alles opbakken.. Dat blijkt te kloppen want we hebben eens even nagevraagd welke onderdelen van de dieren zoal op de karretjes met voer liggen hierzo. Zo lag er o.a. gefrituurde varkensOOR en kippenAARSJES.. Ik ben dus blij dat ik hier vegetarisch doe. Zelfs de mac donalds vertrouw ik niet hehe..

Maargoed we hebben een heel deel van Bangkok gezien door taxichauffeur Jack. Er zijn hier woest gave roze taxis en Jack was wat opdringerig maar we gingen mee voor 40 batt. Das nog GEEN euro en die beste man heeft ons heel Bangkok laten zien, overal trouw op ons gewacht enzo. Maar we dachten later wel dat het ook wel verdacht was.. Op zich voor niks zo gedacht want we dachten even dat hij ons zo lang mogelijk weg moest houden zodat onze backpacks misschien wel weg zouden zijn. Maargoed voor niks zo gedacht want er was niks loos.. We zijn terug naar het guesthouse met een andere taxi geweest, deze was duurder maar ook officiëler.. We letten nu goed op welke taxi we nemen.

Gisteravond hebben we nog een thaise massage genomen.. 150 batt en dan ging iemand je 30 min masseren! Heerlijk! Al voelt mn rug vandaag wel broos aan;)

Vandaag (dag 2) hebben we ook weer een heel deel gezien van Bangkok. Eerst zijn we koau san road doorgewandeld want daar zijn ook veel kraampjes. T lijkt de Albert Cuyp Markt in Amsterdam wel maar dan heel anders.. Vanmiddag hebben we een ritje gemaakt met een TUK-TUK haha echt te grappig! Die dingen gaan ook nog deksels hard en net wat Joan me zei, het verkeer hier is echt rampzalig.. T gaat de hele tijd goed, eigenlijk een wonder..

Na voldoende smog binnengekregen te hebben zijn we rond gaan slenteren in de buurt van ons hotel, jaja we hebben een ander hotel genomen, we hebben nu 400 batt pp betaald en best een luxe kamer. Patty, Marlies en Sabrina hebben wat gegeten en ik heb een banaan gehad. Na het eten hebben we geshopt. Ik ben nu een Dior zonnebril, 3 t-shirts waaronder 1 die echt voor mij gemaakt is, een petje, een heuptas, 2 surfbroeken, en een ander vaag broekje rijker! Dit alles wel in 2x shoppen;)

We hebben na het shopgedeelte part I nl het idee gekregen dat we een belangrijk deel bangkok niet gezien hadden. Ik had namelijk een beeld bij Bangkok en het was helemaal niet zoals dat ik verwacht had. In feite vind ik het hier redelijk schoon, oke eten en bereiding komt op mij nog wel onhygiënisch over, maar de straten zijn ondanks alle uitlaatgassen wel schoon. Ik zie genoeg honden en katten liggen, maar ze maken niet de indruk dat het slecht gaat ofzo.. Ook niet veel zwervers daar waar wij zitten. Dus we kregen gezamenlijk het idee om toch even de prostitutiebuurt te bekijken. Jaja we hebben het geheel verantwoord gedaan! Eerst hebben we gezocht naar een taxichauffeur die erkend was en een prijs van te voren afgesproken en hem duidelijk gemaakt dat hij ons weer af zou zetten bij khao san road en niet ergens mocht droppen daarzo. Het was een hele poos rijden. Onderweg Chinatown nog gezien, ook wel een leuke voorbereiding op morgen.. En daarna hebben we het red light destrict gezien vanuit de taxi met de deur op slot. Onze taxichauffeur heette Theo maar dan op z'n Thais dus het was al gauw Mister Thoo;) Het red light destrict was wel zoals op tv en we waren alle 4 wel geschokt. De meisjes daar hebben gewoon nummertjes op en staan op een soort menukaart. We hebben niet teveel gezien vanuit de taxi maar dat was wel goed.

We zijn keurig afgezet door Mister Thoo en daarna hebben Patty en ik nog een hele poos geshopt. T is hier enorm goedkoop dus moeilijk om je in te houden.. ondertussen wordt die backpack nog zwaarder maarja.. das wel een zere rug waard;)

Ik stond vanavond bijna op het punt toch mac donalds te doen, maar Patty haalde me over voor het restaurantje van vanmiddag. En ja hoor ik heb iets heel lekker vegetarisch gehad! Sticky rice with mango! Echt lekker! Daarnaast ook nog een lekker cocktailtje.. Jaja en dat alles voor nog geen 4 euro:P T is toch leven als een God in Frankrijk.. ohw nee Thailand:P

1 minpuntje:
Ik dacht hier geen kakkerlak te zien, maar na het eten (we zaten op kussentjes op de grond) liep er 1 langs mij heen over de grond. Ik was vergeten dat ik kon vliegen, maar dat kan dus ook zonder vliegtuig.. Het huilen stond me even nader dan het lachen, maar ik ben bang dat ik er gewoon even aan moet wennen want dit was de eerste, maar zeker niet de laatste..

We zijn nu het internetcafe ingedoken zodat ik even verhaal kon doen.. Kan me nu goed voorstellen dat jullie moe zijn van het lezen..
Dusse, ik brei er een eind aan en doe weer verslag vanuit Hongkong!

Ook zoiets waar ik geen idee bij heb, maar het zal wel een soort Chinees New York zijn.. Benieuwd..

Lief zijn daaro!

Liefs, Heidie

• 22 Oktober 2008 - 18:40

MAO:

Ha ik ben de eerste, maar ook erg blij dat ook jou verhaal op waarbenjij staat.
    Erg leuk hoor Heid.
    En nu gauw ff wat aan je kakkerlakken angst doen haha
    In Aussie zul je ze ook nog genoeg zien:)
    Maar erg leuk geschreven, ik blijf alles volgen wat je/jullie schrijven.
    Geniet ervan, en een goede reis naar Hong-Kong
    dikke kus manon

• 22 Oktober 2008 - 19:24

Inge K.:

Hey heidie!
    Leuk om te lezen :D
    Have fun in Hongkong whoehoe!!
    Nu alweer benieuwd naar je volgende verhaal!
    dikke knuffel!

• 22 Oktober 2008 - 19:37

Ria En Antoon Blanke:

Hallo Heidie.

Zo te lezen heb jij al heel wat beleefd.
    Die kakkerlakken stellen nog niets voor.
    Geniet maar van deze reis, we zullen jou op de voet volgen.
    groetjes

• 22 Oktober 2008 - 19:54

JuulTJE:

Heeey lief!

Wat een leuk verhaal om te lezen! Heb nog wel aan je gedacht hoor en had het net nog met een vriend van mij over jou. Dat ik je toch wel mis.
    Nou ben benieuwd wat voor verhalen er uit China komen..Enne kakkerlakken zijn niet eng..je moet ze alleen niet kapot stampen..dan komen er eitjes en heb je er uiteindelijk alleen nog maar meer...

Dikke kus

• 22 Oktober 2008 - 20:20

Ichell:

Jooo chickie!

Damn wat een mega verhaal haha. Ben vanavond bij Lin geweest voor mijn haar en we vroegen ons al af waar je nu uit zou hangen. Maar het is natuurlijk heerlijk om nu al je avonturen te lezen. Een tikkeltje jaloers ben ik ook wel haha! Behalve dan die kakkerlak en dat "enge" eten haha! Geef mij maar een pannenkoek met stroop en een boterham met kaas!
    Meis, nog super bedankt voor je lieve kaartje! Dat doet me echt ook wel weer goed! En love you toooooooooooooooooooo!

Have fun, pas goed op elkaar en tot schrijvens!

Groetjes aan alle chicka's!
    Liefs Ichell

• 22 Oktober 2008 - 20:39

Dirry:

Hai meid, goed dat je vegetarisch bent want er worden vaak mensen ziek van het vlees. Het is een leuk verslag en helemaal Heidy, chaotisch en druk. Nou meissie nog veel plezier en ik zie nu al uit naar je volgende reisverslag
    Dikke knuffel.Dirry

• 22 Oktober 2008 - 20:45

Nienke:

Whaa ook al zo'n lang verhaal!! Haha.. fijn dat jullie goed aangekomen zijn! Lekker gaan genieten daar!! Ga cker de verhalen lezen!!

Kus

• 22 Oktober 2008 - 22:39

Franck:

Theee tis daar wel erg goedkoop he, denk dat ik maar is verhuis naar bangkok:P maar ben blij dat ik je 1e verhaal zie:D Zeg hei kun je mij ook zo'n vliegles geven:P:P Ik kijk nou al weer uit naar het volgende verhaal:D Groetjes Franck (K)

• 22 Oktober 2008 - 22:39

Lindsay:

Mooi eerste avontuur maar weer, er zullen er nog wel veel volgen,ik zit aandachtig mee te genieten vanuit een koud en troosteloos Almelooooh. Hahaha.
    Have fun , geniet er van.

Liefs, Lindsay

• 23 Oktober 2008 - 07:13

Joyce:

hey schat,
    ik kreeg vanacht een smsje dat je wat op internet had gezet, had vandaag dagdienst dus heb het ff snel uit geprint voor mama en papa, papa was al wakker (twas half 8) en die pakte de bril en vloog naar mama met de papieren, ze hebben het dus gelezen! ik lees het nou ff stiekum op me werk! je hebt het dus wel naar je zin? wel foto's maken he, ben erg benieuwd! en denk dat je nog wel meer kakkerlakken tegen zou komen;) maar ff een vraag, ik mag jou wel of niet smse?
    ik ga weer aant werk!
    doe je de groetjes, ik zal vanavond ff wat op patty haar site zetten!
    ey pas goed op elkaar he! dikke kus!!!!

• 23 Oktober 2008 - 08:16

Joan:

Hey wijffie,

Wat een tof verhaal kan me er echt een voorstelling bij maken. Die 3 eurie kamer was dat een beetje teveel van het backpacker gevoel dat jullie de volgende dag alweer verhuist zijn??haha Wat een verschrikkelijke plaatsen zul je nog tegenkomen. Maar heidie je bent dus echt van plan om vegetarisch door het leven te gaan? Vruchten kunnen anders net zo gevaarlijk zijn voor de darmpjes, en ijs ook!!!
    Ik hoop dat jullie een hele fijne tijd gaan hebben daar. En tijdens dit berichtje zul je al wel bijna richting Hongkong afreizen denk ik. Wij denken erover om onze PADI in duiken te gaan halen de komende dagen. Zitten heerlijk op de Gili eilanden bij Lombok. We zoeken alleen nog sponsors!!!haha... dus als je nog tips hebt.
    Geef sab ff een dikke kus van me. Haar mond zal wel een kilometer open hebben gestaan toen ze aan kwam in Bangkok. Geniet er van Wijffies!!!! Liefs Marcel en Joan

• 23 Oktober 2008 - 08:36

Danielle:

Haha wat een mooi Heidie verhaal. Officiele taxi's? :D Iel, kakkerlakken! Denk dat je nog wel veel meer vieze gore beesten tegen!

Nu op naar Hongkong, dat lijkt me ook zooo gaaf!

Kus, Daan

• 23 Oktober 2008 - 08:42

Danielle:

Nu op naar Hongkong, dat lijkt me ook zooo gaaf!

Kus, Daan

• 23 Oktober 2008 - 10:05

Charlotte:

Hey Hei,

wordt je weer zo'n fanatieke waarbenjij.nu schrijfster :P

En over die kakkerlakken!!! Heb je nou nog niet geleerd dat je niet met 'n zak chips in je bed moet gaan liggen kruimelen of ja in dit geval dan op de grond haha :D

Heel veel plezier en let goed op elkaar!

liefs xx Charlotte

• 23 Oktober 2008 - 12:44

Leonie:

Hola! :D

Fijn om te horen dat je goed aangekomen bent in bangkok! En dat je het naar je zin hebt, maar ik had het niet anders verwacht!!

Kus Leo

• 23 Oktober 2008 - 13:09

Lisette:

Ha Bangkokker!!

Wat fijn om te lezen dat je goed bent aangekomen en dat alles goed afloopt (na die spannende taxi ritjes).

Hier wordt het wat kouder (miss. dat het aan mij ligt, heb het altijd koud). Ook keelpijn, verkoudheid etc. heerst enorm en ik ben helaas ook door dat virus bezeten. Werd wel direct wat fitter toen ik je bericht las :)

Dat shop 'walhallah' daar in hartje Bangkok zou mij ook goed passen, net als die heerlijke massage. Hebben zij niet op de rug gestaan (zie ik altijd in films, lijkt me zo heerlijk)?

Nou op naar Hong Kong. Een specialiteit is daar toch een heerlijk biefstukje van de hond (of andere stukken van de hond)? Haha, eet smakelijk, ook daar!!
    Geniet ook daar er goed van en kijk er naar uit om daar ook een verhaal van te lezen...

Nou geniet ervan (waar ik geen moment aan twijfel trouwens) en pas goed op jezelf!!
    Tot snel..

Dikke kus...

• 23 Oktober 2008 - 13:15

Rudy:

Damn zeg.. het lezen van de reacties kost nog meer tijd dan jouw verhaal :lol: Lastig zeg; zoveel mensen die jou nu al missen ;) Ik ben in elk geval blij dat jet het lekker druk hebt, veel leuke dingen ziet en zowaar al een dikke stapel nieuwe spulletjes hebt geshopt. Is vast allemaal origineel spul, net als die Dior bril hahaha.. ;)

Enjoy, big kiss..

• 23 Oktober 2008 - 14:53

Joyce (zusje):

Jaaa idd veel reactie's!
    je bent nou denk aant vliegen!
    mis al wel.. en duurt nog 8 maand:O maar meid.. geniet der van!!!:) dikke kus van pa en ma!

loveee you..

Liefs Joyce en daniel!

• 23 Oktober 2008 - 15:54

Renske:

heyy
    leuk om te lezen,
    errrugg veel in zon korte tijd dat je doet/meemaakt en zow he
    gaaf
    ik ga je cker volgen hier,
    have fun!!!!!!
    goede reis alvast strax verder:)

kussie Renske

• 23 Oktober 2008 - 16:56

Marije:

Heidie!

Wat schrijf je leuk zeg whaha! Je maakt vast teveel mee om alles hier in het kort te vertellen ofniet? Vind wel grappig: ik lees bijna twee dezelfde stukken van jou en Marlies!

Maar in ieder geval nog super veel plezier daar! Geniet ervan en onderneem vooral veel, want het kost schijnbaar geen drol daar haha!!

Liefs Marije

• 24 Oktober 2008 - 08:59

Marjo:

Hahahahaha mijn pctje gaf het laatste berichtje dus wacht ik op je volgende, heerlijk meid dat je zo lekker geniet!!!!!! groetjes Marjo

• 31 Oktober 2008 - 13:22

Gerben:

hoi heidie
    leuke foto's van australie en bangkok thailand
    in vriezenveen is een nieuwe bewoner johan gekomen
    vanmiddag feestje vsn mama, vannavond uit eten met fam.
    een goede reis gewenst
    groeten gerben

• 31 Oktober 2008 - 13:34

Anouk:

hey meis, ik heb eindelijk de tijd om alles eens te lezen hier en ik moet zeggen doe het met plezier :D
    echt supertof, zo krijg je eens een beeld van de andere kant van de wereld, heel veel plezier en ik blijf zeker lezen
    dikke xxx anouk