Backpacken -> de feiten!
Door: Heidie
Blijf op de hoogte en volg Heidie
03 Maart 2009 | Thailand, Bangkok
Op 2 maart zou ik gaan vliegen om 12.55. Ik had met Alja en Andra afgesproken om 10.15 dan waren we mooi op tijd op het vliegveld. Nick van het hostel zou me toch al brengen dus waarom niet gezellig samen.. Maargoed ik had mijn wekker op 07.30 gezet omdat ik nog even naar de medicare in de stad moest en nog even langs de supermarkt wilde.. Maar wat er nu gebeurde.. ik durf het bijna niet te schrijven.. Ik werd wakker doordat er op mijn deur geklopt werd en het waren Alja en Andra.. Hoe laat is het?? Het was 10.15.. Dus ik was enorm snel wakker en binnen 10 minuten toch ook klaar en bepakt en bezakt.. Dat was toch wel een heel raar weggaan uit Sydney.. Pff hehe helemaal verslapen!
Maar wel t vliegtuig gehaald hoor en verder geen probleempjes gehad!
De laatste avond stappen met Linda en Lucinda was in elk geval toppie ondanks dat we deze keer het bier niet binnenkregen haha!
Terug kijkend op Australie kan ik nog wel even een verhaaltje gaan schrijven over het backpacken.. Want ik heb wel door dat backpacken eigenlijk een cultuurtje apart is.. Als backpacker doe je dan ook zeker dingen die je thuis nooit doet.. Toch wel grappig om een aantal dingen even te benoemen:
- Bij MC Donalds zakjes peper, zout, suiker en zoetstof meenemen en altijd een voorraadje ergens in je tas hebben zitten!
- Spullen lenen van cafés en barren. Hierbij kan je denken aan glazen, kopjes, bestek en in mijn geval een barmat van Tooheys new bier. Dat is mijn eigen souvenir geworden en die ligt al netjes op mijn kamer thuis!
- In NL leent het weer zich er niet voor, maar de afgelopen vier maanden heb ik vrijwel alleen op mijn slippertjes gelopen. Schoenen had ik alleen aan met het werk, sommige bushwalks en met stappen.
- Ik heb totaal een paar of 7 slippers gekocht. De fijnste slippers blijven de ‘teva’ slippers. Maar ja die zijn een keer uit Bob gevallen in Sydney en ’s morgens netjes opgeruimd door de schoonmaakploeg die er elke ochtend de straat kwam schrobben en poetsen. Daarna zijn alle andere slippers gekomen en gegaan.
- Zonnebrillen zijn er ook redelijk doorheen gegaan. Ik heb zeker 8 keer een nieuwe zonnebril gekocht. De een was kwijt, de ander was kapot en nog een ander was beschadigd en dan raakte er weer een kwijt..
- Wassen wat thuis zo normaal is, is als backpacker niet altijd vanzelfsprekend. Je moet eerst wat was opsparen voor je een beetje een trommeltje hebt. Daardoor werd er tussendoor onder de douche ook gewassen. En handdoeken gebruik je meerdere keren, iets dat thuis ook niet vanzelfsprekend is.. Voordeel wel was dat de zon de was meestal drogen kon, ik heb alleen in Airlie beach een droogtrommel moeten gebruiken om de boel droog te krijgen!
- Kwijtraken van spullen ben ik thuis altijd erg goed in, hier is het nog meegevallen. In het begin ben ik mijn tasje met make-up kwijt geraakt, dit betreur ik nog steeds! En verder kan ik zo niks bedenken wat ik echt kwijtgeraakt ben.. Misschien moet ik daar nog achterkomen?
- Hillarisch vind ik zelf dat het bestek dat we de heenweg van China Airlines meegenomen hebben nog steeds bij me is. Het is beresterk bestek en eigenlijk is het toch komisch dat een plastic bestek mijn hele reis overleefd heeft!
- De bioscoop was ook zeer voordelig wanneer we de vroege film pakten. Men kon daarna namelijk door naar een andere zaal om nog een filmpje te pakken.. Heel voordelig systeem!
- Stappen deden Lucinda, Linda en ik dan ook op onze eigen manier. Mijn tas was heel handig om 6 flesjes bier in mee te nemen met het stappen. Zo konden we toch goedkoop uit.
- Wat backpackers zoal eten varieerd. In Sydney ging ik vaak ergens een hapje doen, ook omdat je veel goedkope eetgelegenheden hebt waar je uit eten kan voor rond de 12 dollar. Dat is rond de 7 euro voor een snitzel of een lekker biefstukje met patatten en alles. Als er zelf gekookt werd dan was het vaak pasta, rijst (chicken tonight met groente en vlees), noodles (die goedkope zakjes wat je niet tevaak wilt..) en wraps. Het koken op de gasfornhuisjes op de campingwijze heb ik altijd leuk gevonden! Dus mams daar kunnen we nog even mee doorgaan thuis als we een dagje uitgaan haha!
- Mijn wereldstad is en blijft Sydney.. I Love Sydney! Ik het meisje uit een Nederlands dorp (nou ja Nijverdal is al aardig kingsize) is gewoon gevallen voor een stad! Mijn highlights in Sydney zijn:
• Het Oprah house
• De Harbour Bridge
• The botanic garden
• De city met alle heerlijke gebouwen
• Het contrast tussen nieuw en oud
• De stad die druk is maar ook weer niet
• De gigantische (cruise)schepen die aanmeren bij de Harbour en dan de scheepstoeters laten horen! (kippevel)
• De papagaaien die zomaar rondvliegen
• Elke avond vliegen de Flying foxes over de stad, een mooi gezicht bij zonsondergang
• Kings Cross met zijn eigen charmes. Ik voelde me er altijd op mijn gemak en ja vreemde mensen zijn overal.
• Gewoon het ‘er zijn’ het is een gevoel dat ik krijg van Sydney, telkens als ik er weer aankwam kreeg ik een gevoel van ‘thuiskomen’ de sfeer in de stad vind ik heerlijk en ik ben in het centrum wel bekend met de straten. Kortom ik vind het een wereldstad en wil er in de toekomst zeker nog een keer heen!
Thailand..
Nu ben ik dan in Thailand, een precies plan is er niet en ik laat de boel wel op mij afkomen. Ik moet nog contacten met een Frans meisje waarmee ik waarschijnlijk nog een paar dagen mee op kan trekken hier en verder zal het een vakantie worden van foto’s en shoppen. Daarna zal ik wel een keer weer klaar zijn voor Nederland..
We hebben er nu alweer een dag opzitten hier in Thailand. Heerlijk naar de shoppingcentrums en rondlopen. Ik denk ik ging even genieten dus ik heb me even onder handen laten nemen bij de pedicure! Lekker een uurtje zitten terwijl een Thaise je pootjes lekker loopt te schrubben, schrapen, masseren en laken. Mn pootjes lopen dr dus weer ongeveer fatsoenlijk bij haha!
De tuktuks zijn nog steeds supergeinig.. voor een paar cent wordt je door heel Bangkok gecrosst en ja t is nog hetzelfde als een maand of vier geleden. Lekker warm hier, lekker smogje om in te ademen, de geur van natte honden walmt er nog en verder is de gezellige drukte hier nog steeds.. De tijd lijkt overal stil te staan..
We genieten hier heerlijk van alles wat voor ons nog steeds allemaal afgeprijst lijkt.. Het is dat ik nog even rond ga reizen hier, anders ging ik nu al wel koopziek worden. Denk toch dat ik even moet onderhandelen met 'van gent en loos' hoe ik alles thuis ga krijgen wat ik hier zie om allemaal te kopen haha!
Liefs, Heidie
03 Maart 2009 - 13:23
Sab:
Hey chick,
Mooi verhaaltje chicky!
Wou dat ik ff langs kon komen in Thailand, geweldig!!
9 april staat al genoteerd hahah.
Moet nu ff gaan werken!
Ps. welk hostel zit je??
Dikke knuffel + kus
Sabje -
03 Maart 2009 - 13:43
Renske:
hey heidie,
heb je net ff op msn gesproken,
maar ben deze een reactie, hihi
geil he:P haha
geniet nog ff in thailand!!!!
liefs Ren -
03 Maart 2009 - 13:51
Dirry:
Hallo Heidy
Wat een avontuur. Stop de slippers maar goed weg en pak je winterkleding maar weer uit als je terug komt naar Nederland want het is hier echt waterkoud. Brrr niets aan.Hoop je spoedig terug te zien, spreken we een avondje af om al die mooie foto's te kijken
nou meissie zoals we dat hier zeggen: Doot hennig en, en loat goan
xxxxxxxDirry -
03 Maart 2009 - 14:01
Daan:
9 april! Whoeii eindelijk aftellen! :D
:D -
03 Maart 2009 - 16:52
Géke:
Hey Heidie,
9 april staat genoteerd. Zal direct regelen dat je vanaf de 10e wordt ingeplan bij ons! Kun je mooi met de Pasen volop werken!!!!! Hahahahahahah!!!!!!!
Nee joh, kom maar eerst lekker bij van al je belevenissen. Hoe laat kom je op Schiphol aan?
Jammer van je Teva slippers, je weet ik heb dezelfde. Dus je mag ze van me hebben! Veel fun in Thailand en tot gauw!
Kus Géke -
03 Maart 2009 - 17:19
Joan:
Vet verhaal
Ik kijk alweer uit naar een nieuw avontuur. Alhoewel wij zitten nog middenin ons avontuur. JIJ OOK!!!geniet er nog maar even van. Al wilde verhalen hoe je je verjaardag gaat vieren?
Kus -
03 Maart 2009 - 19:40
Mieke:
hai heidie,
fijn dat je goed bent overgekomen geniet van thailand het lijkt me een heel mooi land.Kijken of het backpacken hier nog anders is dan in aussie,geniet ervan want voor je het weet is het 9 april als je weer naar het regenachtige holland moet
Groetjes mieke -
04 Maart 2009 - 07:04
Rudy:
Wat schrijf je toch nog steeds leuk ;-) Top dat je al weer bijna terug bent in Nederland! Veel gebeurd hier, dus snel bijkletsen! -
04 Maart 2009 - 10:17
Iris:
Hey meid,
Weer een leuk verhaal!
Alvast gefeliciteerd he met je verjaardag!!!!
Verjaardagsknuffel Iris -
04 Maart 2009 - 15:50
Heidie Duteweert:
Zo net even wat pics geupload maar zie wel dat ze hier niet super worden weergegeven. Ach t gaat ook maar om een impressie ;-)
In Bangkok is het nog steeds bruisend! Al zie ik ook dingen die ik niet wil zien zoals gehandicapten en kinderen die bedelen, zielige diertjes en ook dure prijskaartjes.. Maargoed.. het blijft realisme..
Dit waren de laatste pics op de site want mn fotolimiet is behaald. De rest zal ik jullie @ home wel showen! Het schieten gaat natuurlijk vrolijk verder haha!
Vrijdag is mn verjaardag, natuurlijk heb ik hier helemaal niet het gevoel jarig te gaan worden, maar dat maakt niet uit want 26 is toch echt de verkeerde kant van de 20 he.. We gaan wel wat leuks doen.. Naar de tijgertempel en zwemmen met olifantjes!
In het weekend reizen we af naar een bounty eiland.. iets waar ik als kind al van droomde.. Ben dus reuze benieuwd!
Zal jullie soon weer op de hoogte gaan houden!
Liefs, heidie -
04 Maart 2009 - 16:10
Marliesjeu:
Ha!
Heel veel plezier bij de tijgers en olifanten, moet echt super zijn! Geniet dr van! En inderdaad aftellen tot 9 april!!!! :-) -
04 Maart 2009 - 19:55
Mams:
ooooh, heidie heidie. heb ik je zo op gevoed? nee toch.ik zal het door de vingers zien. en wat zie ik op de foto? de aarde is echt rond. haha.
rol er maar niet af. ik stop nu ik heb je nog gesproken dus ik nu zo niks meer. ik hou van jou dikke pakkerd xxxxxxjes doei doei. -
05 Maart 2009 - 19:44
Hettie:
heidie
hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag heel veel xxxxxxxjes en een hele fijne dag toe gewenst namens ons. lief zijn he. do.eidoei -
05 Maart 2009 - 20:33
Joyce:
Heey lieve zus!
Als eerste van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!! 26 alweer:p maak er een mooie dag van!!
en leuk met je gepraat te hebben via msn! met beeld!! was de eerste keer he.. je bent mooi bruin geworden!!!
met de hond gaat het allemaal super, die heeft de mooie riem om, wat jij had gestuurd!
nou ik ga slape,, morge weer school, daarna ff naar me werk..
morgen avond piratenfeest! en zaterdag een dagdienst.!!!!
druk.. pff:P maarja..
heidie.. je kunt moooi mee naar me diploma uitreking! dna ben je er al lang weer! en dan kun je me nog ff goed voorbreiden om mijn gesprek voor de scriptie!!!
mis oe !
dikke kus Joyce, mama, papa en daniel..
06 Maart 2009 - 10:56
Joan!!!:
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!! Wat ga je voor gaafs doen vandaag? en waar zit je nou precies???
KUS KUS -
06 Maart 2009 - 17:52
Ineke:
Hoi Heidie
Van uit Broekland,hartelijk gefeliciteerd met je 26 verjaardag.Ik heb je helemaal gevolgd mooi om te lezen.Wij wensen jou daar nog veel plezier en tot ziens.groetjes Frans,Ineke ,Arjen,Josien,Sjoerd en Jelmer. -
08 Maart 2009 - 11:50
Dirry En Gerard:
Heidy nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag, Beter laat dan nooit, nietwaar???
Hoop dat je een leuk feestje hebt daar in het mooie Thailand. Van ons een hele dikke zoen en we zien elkaar snel weer in de big city Nijverdal