The wind of change..

Door: Heidie

Blijf op de hoogte en volg Heidie

24 Oktober 2008 | Thailand, Bangkok

Gister zat ik nog vrolijk te typen dat we vandaag naar Hongkong zouden gaan, maar we zijn nog steeds in Bangkok. We hebben onszelf getrakteerd op een bonus dag Thailand omdat we eigenlijk geen van allen goed gekeken hadden op het ticket.. Jaja. STUPID:P maar we waren zo wel vroeg uit bed! Met heel veel moeite..;)

We hadden met Mister Thoo afgesproken dat hij ons om 11.00AM op zou halen om ons naar het vliegveld te brengen. Maar dat moet morgen pas dus we konden vandaag wat leuks gaan doen. Ik weet niet meer wie er met het plan kwam, maar we wilden graag olifanten opzoeken vandaag. Bij het reisbureautje gevraagd om de plek waar het is en onze mister Thoo gevraagd of hij er met ons heen wilde. Jah hoor, geen probleem. Eerst vroeg hij 3000 batt maar we hebben het afgeklapt op 600 batt pp. We waren wel iets te laat en daardoor had Mister Thoo een wielklem gekregen.. Hij heeft meneer agent afgekocht voor 100 batt en omdat het door ons kwam hebben wij de bekeuring ook betaald. Jawel dat was wel 0,50 eurocent voor ons als boete! Was wel zo sneu voor onze thaise taxi vriend!

Maargoed we zijn vandaag om 11.30 am vertrokken naar Kanchanaburi dat is ongeveer 200 kilometer buiten Bangkok. Een hele trip:P Onderweg zijn we gestopt bij de river kwai, dat is een brug die tijdens de tweede wereld oorlog gebouwd is. Op de reisgidsen daar staat dat het een dodenbrug was dus erg positief was het vast niet. Ik ga me nog verdiepen in de geschiedenis maar van het ushi en van Dijk engels was het me nog niet helemaal duidelijk..;-)

Na een korte stop zijn we doorgereden naar de olifanten boerderij. Tenminste zo leek het wel. Je kon er met zn tweeen zitten op een bankje dat op een olifant zat. Je kreeg er een olifantenchauffeur bij en het was best hobbelig en grappig. Op een olifant zit je wel erg hoog in elk geval. Onze chauffeur vond het nodig om een jungle hoedje voor ons te maken van bladeren, wel grappig maar we konden zo mee met de carnavals optocht:P

We hebben er een paar leuke pics van gemaakt. Ook onze chauffeur van de olifant heeft wat pics geschoten, dat doet ie dr ook nog bij. Hopelijk kan ik wat resultaten plaatsen!

Wat nog wel leuk is om even te vermelden is dat we met zn vieren heel goede rampenscenarios uit kunnen denken en elkaar daarmee lekker op kunnen jagen! 90% van de tijd in de taxi (dat was 3 uur) is er gesproken over het uit Bangkok te reizen zonder inentingen (jaja Sabrina en Marlies hebben daar geen inentingen voor) Toen kwam de vraag of er malaria muggen waren en de ergste ziekten werden al genoemd. Daarna dachten we dat niemand eigenlijk weet dat we nog niet naar hongkong zouden gaan die dag en als mister Thoo ons niet terug zou brengen niemand zou weten waar we waren.. De omgeving was zo mooi groen, daar waren we vast niet te vinden;) Maar mister Thoo is de beste taxi chauffeur die er is.. Het verkeer is hier toch al rampzalig..
~ Denk aan: ~
* Met zn vieren op een scooter
* Zonder helm
* Kleine kinderen die op brommers rijden
* Brommers en scooters zonder helm op snelwegen..

Jaja alles mag hier en als oom agent iets ziet dat niet mag dan betaal je 2 euro en rij je weer door;)

We hebben een geweldige dag gehad vandaag. Mister Thoo is de hele dag bij ons gebleven. (ruim 8 uur lang) En heeft vor 300 batt moeten tanken dat is 6 euro. Wij hebben samen 45 euro betaald en meneer had een fijn dagje uit! En wij ook trouwens:P

K heb nog wat mooie pics kunnen schieten maar omdat het al tien voor 1 in de nacht is en het opstaan vanmorgen vroeg zo vreselijk tegen viel, besluit ik bij deze in hongkong wat fotos te plaatsen! Komt goed!

Denk dat ik het nodige nu wel getypt heb!

Thanks voor de reacties!!

liefs heidie

• 23 Oktober 2008 - 17:56

Rudy:

Damn zeg.. dat moeten we hier ook hebben: voor 2 euro weer door mogen rijden :O Scheelt me 300 euro per maand ;)

Leuke kleur taxi trouwens :lol:

• 23 Oktober 2008 - 18:00

Ria:

geweldig verhaal,
    weer een ervaring rijker.
    Ik ben benieuwd naar de foto's

• 23 Oktober 2008 - 20:21

Franck&Petra:

Jezus wat goedkoop voor een boete, dat is hier wel even hard werken voor je bekeuring. en olifantentrip wil ik ook wel eens meemaken, en zo goedkoop de taxi!!! ik sta versteld maar leuk dat ik zo je verhalen kan volgen.

• 23 Oktober 2008 - 23:10

Stefanovic:

Hehe mooie verhalen, nu al!

Ik heb vanmiddag geboekt, 3 januari - 26 maart Down Under! Spannend maar erg gaaf :)

Veel plezier daar!

• 24 Oktober 2008 - 00:08

Eddy:

ik merk in ieder geval dat jij er meer plezier van hebt dan je moeder
    ik gun het jou wel
    leuke verhaaltjes, snap niet hoe je zo makkelijk alles op "papier" zet,
    je zou schrijfster moeten worden

• 24 Oktober 2008 - 08:48

Marjo:

Hoi Heidi, heerlijk verhaal om te lezen en geweldig dat je zo geniet, nou ga ff naar het volgende berichtje kijken hoop dat je zo up to date blijft, lol.
    groetjes Marjo.

• 24 Oktober 2008 - 09:02

Daan:

Ik wil ook een olifanten chauffeur!!

• 24 Oktober 2008 - 09:02

Daan:

Ik wil ook een olifanten chauffeur!!

• 24 Oktober 2008 - 10:13

MAO:

Het kost daar toch ook echt helemaal niks, en voor hen is het wel veel!
    maar wel weer een hele gave belevenis!
    leuk om te lezen,
    Ik wacht alweer op jullie volgende verhaal!!
    have fun, kuzzz

• 24 Oktober 2008 - 10:18

Dinka:

Hé Heidie, super hoor!

Vind het leuk om je te volgen. Tot het volgend bericht.

• 24 Oktober 2008 - 10:23

Martijn:

heey:D

Zo te zien gaat tie lekker daar!
    You go girl! xxx

• 24 Oktober 2008 - 10:56

Nienke:

Heeey meissie

Nu al leuke verhalen en je bent er nog niet eens. Het is wel gek je in die omgeving te zien en niet in vriezenveen...hahahaha!!! Loempia's zijn ook vegie trouwens.. : )

Kijk uit naar je volgende berichtje

-x-

• 24 Oktober 2008 - 12:16

Lonneke:

geniet ze nog! ik lees met veel plezier je verhalen!
    groetjes Lonneke

liefss..

• 25 Oktober 2008 - 15:43

Lisette:

Ha Hei..

Haha, heeft dit iets met het chaotische trekje van je te maken, dat je je verkeken had met de vlucht ;)
    Nou wel een erg mooi extra dagje!!
    Goeie vlucht!
    Ben benieuwd naar de foto's.. Lees snel weer wat..
    Have fun!!

Kussie..

• 25 Oktober 2008 - 22:29

Linniepinnie...:

hey hey heidje!!:D

gaaf man wat jullie allemaal mee maken joh, ben heel jalours hoor, wou dat ik ook al in bangkok za gaaf!! en goedkoop ;)

hou alles in de gaten hier, fotos zijn leuk :)

KUSSIE LINNIE

• 26 Oktober 2008 - 15:21

Edwin:

Ik begin al te watertanden bij alles wat je meemakt. Maar goed, ik heb wat dat betreft ook nog wat leuks in het verschiet. Een reisje van 23 dagen naar Costa Rica. kan ik me ook weer uitleven voor mijn hobby, filmen.