In bad met Ollie en Knuffelen met Tijgertje

Door: Heidie

Blijf op de hoogte en volg Heidie

08 Maart 2009 | Thailand, Bangkok

Soow, na amper een weekje Thailand heb ik alweer genoeg stof om er even een verslagje van te maken:)

Eerst even voor de duidelijkheid, ik ben met Andra in Thailand. Alja ging als verrassing eerder naar huis dus vandaar dat ik daar niks over geschreven heb;-) Ze is veilig aangekomen in NL en vast alweer geacclimatiseerd! Andra en ik hebben er al bijna een weekje opzitten. De eerste dagen hebben we Bangkok weer eens rustig ontdekt. Lekker door Khao San Road slenteren, per tuktuk naar het MBK (een enorm shoppingcentre) en naar het Siam paragon en de andere winkelcentrums. We hebben wel ontdekt dat Thailand dus helemaal niet goedkoper is qua camera’s of spullen die er echt toe doen. Shirtjes kan je hier gemiddeld kopen voor 2 euro per stuk, dat is wel goedkoop maar je moet geen maatje olifantje hebben want dan gaat het alweer over.. In elk geval hebben we ons goed vermaakt met de shops en in de stad. Donderdag hebben we mister Tu (spreek uit tho) weer ontmoet. Hij heeft ons alle tempels in de stad zo ongeveer laten zien. Ik weet ook totaal geen namen, maar we hebben de nodige tempeltjes, Buddahs en tuintjes wel weer gezien. Erg geinig dat we Mr. Tu weer hadden, hij vond het een verrassing dat ik teruggekomen was.

Voor mijn verjaardag (afgelopen vrijdag) wilden we met olifantjes zwemmen, maar dat kon alleen op een tweedaagse trip dus voor zaterdag en zondag hadden we een tripje geboekt. En vrijdagmorgen gingen we met Mr. Tu naar ‘the floating market’ echt zoiets dat toeristen schijnbaar gezien moeten hebben, maar t is een eind uit de stad en er zijn dan ook bijna alleen maar toeristen. En de hele tijd ‘no’ zeggen omdat je geen souvenirs wil halen (ja dat weegt ook wat..) is ook niet leuk. The floating market was dus niet heel zonde om geweest te zijn, maar k had me denk ik beter vermaakt met goed uitslapen ipv om 06.00 opstaan. Tegen 13.00 waren we terug in de stad. We zijn toen naar het MBK geweest omdat ik een plastic zakje wilde waar mijn camera in past zodat ik onder water ook fotootjes kon schieten. Wat denk je? Die zakjes waren nergens te vinden of ze pasten niet.. Toen liep ik ineens tegen een afgeprijsde olympus onderwatercamera aan en na even wikken en wegen besloot ik mezelf toch een extra verjaardagscadeautje te geven. Andra heeft ook een onderwatercamera gekocht en nu kunnen we onze lol er niet mee op! T is wel grappig en je krijgt zeker andere foto’s :)
’S middags zijn we naar het zwembad geweest op het dak van het Rikka inn. Want ja er zit een zwembad op het dak, nooit geweten! Maar wel heerlijk in de Thaise warmte! Bij het zwembad kwam ik aan de praat met Audrey en Elizabeth uit Canada die wel gezellig waren. We besloten ’s avonds uit te gaan voor mijn verjaardag en ik had dus een zeer geslaagde avond met een vage draai, maar dat zal ik later wel een keer toelichten… Dat is afdeling ‘verjaardagspraat’ ;-)

De trip:
Zaterdagochtend om 07.00 werden we opgehaald uit Khao San Road. Ik had geen idee welke kant we Bangkok uitreden maar het was Noord westelijk op de kaart, richting Birma. We stopten als eerste bij een oorlogsbegraafplaats van de tweede wereld oorlog. Ikzelf vind dit soort dingen wel interessant en belangrijk en had eigenlijk geen idee dat de tweede wereldoorlog zelfs speelde in Thailand. Na de begraafplaats zijn we naar een museum geweest over de tweede wereld oorlog en de brug over ‘the kwai river’. Ze noemen deze brug/ treinspoor het spoor des doods. Dit omdat het spoor gebouwd is tijdens de oorlogstijd. Het betreft 415km spoor dat in 20 maanden tijd gebouwd is en waaraan 90.000 mannen overleden zijn. Er moest 18uur per dag gewerkt worden en ze kregen alleen 2x wat rijst met zoute groente. De mannen waren dan ook erg mager. Het stukje geschiedenis was interessant en soms is het onvoorstelbaar dat er zulke erge dingen zijn gebeurd in het verleden.. Na the bridge zijn we gaan lunchen. Jaja rijst met groente en stukkies kip. Ik was zo huiverig voor het Thaise eten, maar ik ben meer open geworden en werk het toch maar mooi naar binnen als het niet spicy is. Natuurlijk check ik alle stukkies kip wel eerst even en dat was maar goed ook, anders had ik onbewust een mier naar binnen gewerkt haha! Na de lunch zijn we naar een waterfall geweest. Dat was wel even lekker verkoelend. Andra en ik hebben een hele poos liggen dobberen met onze onderwatercameraatjes en de walvisfoto’s zijn binnen ;-) We waren vrij druk met de toer want na de waterfall werden we weer in de busjes gepropt en gingen we naar een trein. Dit vond ik wel heel leuk, het was een oude trein en we gingen een ritje maken. Onderweg waren er heel mooie uitzichten en ik heb natuurlijk de nodige fotootjes weer geschoten. (k moet er stiekem niet eens aan denken hoe onwijs veel foto’s ik straks thuis na moet checken enzo.. en het worden er alsmaar meer!). Daarna gingen we terug naar de plek waar we gegeten hebben en de nacht zouden doorbrengen. Dat mag ik ook nog wel even toelichten trouwens.. We waren op de rivier, het water stroomde vrij sterk daar en we sliepen op een soort woonboten maar dan anders. Een soort vlotten met kamers erop komt het dichtst bij de waarheid denk ik haha. We hadden even vrije tijd, toen ben ik even rond gaan lopen. Ik ben over een soort touwbrug de rivier overgestoken. De plankjes waren een beetje aan vervanging toe soms maar het gaf me het gevoel van die bruggetjes die je vroeger in speeltuinen had. Ik vond het wel leuk. Daarna heb ik de zon in de bergen zien zakken en was het tijd om terug te lopen om aan te schuiven voor mijn nieuwe portie rijst met kip en groenten. Ik vond het lekker!! Daarna bleven we lekker zitten. Er was nog een meisje uit Belgie (Jocey) en twee Nederlandse meiden uit Groningen. De Thaise mensen waren erg vrolijk en de moeder stond de hele tijd te dansen. Ik ontdekte ineens de dvd van defqon (zo’n masterlijk feest uit NL) en gaf het even aan ze om een demootje te geven. Nou de defqon dvd heeft de hele avond aangestaan en de Thaise jongeren vonden het helemaal gaaf. Ze hebben maar even een kopietje gemaakt.. Ben nu wel benieuwd in welke gelegenheid het opgezet gaat worden.. haha..

Ik was zelf een beetje actief geworden van het avondje hardstyle luisteren dus toen we naar bed gingen was ik nog superactief. Sorry Andra dat ik maar door bleef ratelen, kon het echt even niet stoppen.. Daarna wel geslapen als een baby!

De tweede dag gingen we doen wat ik zo graag voor m’n verjaardag wilde doen.. Om 07.30 werden we opgehaald om met olifantjes te gaan zwemmen! Andra en ik kwamen samen op een olifant te zitten en we gingen de rivier in met een jongen die de olifant stuurde. We hadden wel een drollie want hij ging onder water scheef hangen.. Het was dan soms wel lastig om te blijven zitten, maar we zijn geslaagd. We hebben ook beide even op de olifant gestaan, maar toen ik net stond vond lolifantje het even nodig om nog koppie onder te gaan.. Wel een heel geweldige ervaring! De foto’s zijn ook leuk geworden :D

Na het olifantjesbad gingen we terug naar het kamp om te ontbijten en toen was het tijd om even te bamboo-raften. Nou dat klinkt heel cool, maar het is meer iets voor de ‘oudere mens’, het was gewoon rustgevend ronddobberen op de stroming van de rivier. Maar daarna gingen we weer naar een olifantenboerderij voor een ritje. Dit was een andere boerderij dan toen we in okt voor een tripje op een olifant gingen. De omgeving was warm en dor maar het was wel weer een leuke ervaring. We dachten daarna terug te gaan naar het kamp, maar er kwam eerst nog weer een museum over the bridge en het treinspoor. Er was een wandelroute naar beneden waar een stuk geschiedenis over het treinspoor en de oorlog had afgespeeld. Maar het was 40 min lopen en ik had het echt te warm voor de inspanning. In plaats van alles te lopen heb ik alle teksten in het museum gelezen en videootjes gekeken. Om het verhaal niet te langdradig te maken hebben we daarna geluncht. Wederom weer rijst met kip en groenten enzo en ik kan het toch goed verteren. Ik ga de komende maand niet verhongeren omdat ik niks durf te eten in elk geval! Na de lunch gingen we naar de Tijgertempel! Dit was echt heel leuk, maar alleen wel toeristisch. Maargoed daar draag ik zelf natuurlijk ook aan bij dus het hoort erbij. Er waren zeker 15 tijgers die aan kettingen lagen met veel medewerkers in de buurt. Je mag per persoon door het tijgerdal aan de hand van een begeleider. Een andere begeleider loopt mee om de fotootjes te maken en zo mag je op de foto met een aantal tijgers. Toch wel heel gaaf want ze zijn toch wat groter dan de straatkatjes! Ik zal het mensen die naar Thailand gaan wel aanbevelen, want waar krijg je nou de kans om tijgertjes te knuffelen?

Daarna zijn we teruggereden naar Bangkok waar Andra en ik weer in het Rikka inn zijn beland. Ik zit lekker te typen met de airco en zo is het best uit te houden. Het is wel klimaatje oven, maar als je je niet te druk maakt is het goed uit te houden. Thailand is wel een landje apart voor mij.. Ik ben nu wel geacclimatiseerd maar het is toch wel een drastisch verschil met NL of Australië. Het verkeer is meer op basis van ‘men doet maar wat, het is een wonder dat ik geen ongelukken heb gezien’, de tuktuks crossen overal tussendoor, de inhaalmanoeuvres zijn om over naar huis te schrijven (bij deze dus) en de snelheid mag je volgens mij ook zelf bepalen! Maar alles went!

Verder vind ik kindertjes hier echt te schattig. Als ze nog zo rond de peutertijd zitten zijn ze überschattig met die mooie donkere oogjes. Zal dus zeker proberen nog wat mooie portretjes vast te leggen!

Morgenvroeg worden we opgepikt met de bus om naar Ko Chang te gaan. Dit is een eilandje naast Ko Kut (klinkt wel bijzonder in het NL hé ;-) ) richting Cambodja. Andra gaat vrijdag een vriend bezoeken die daar al 1,5 jaar woont en ik heb het plan om een soort eilandentour te gaan maken. Ben wel heel enthousiast geraakt over Azie en wil zeker in de toekomst meer gaan zien van hier! Dus dat plannetje wordt nog wel gesmeed!

Verder wil ik iedereen nog even bedanken voor de felicitatie smsjes, mailtjes, e-cards en krabbels! Kreeg er wel een 'jarig' gevoel van :-)

Liefs, heidie

• 08 Maart 2009 - 12:41

Andra:

Heeeej Hyper de Pieper Kletsmajoor! :p

Een gezellig verslag weer, leuk!

Enne, geeft niets hoor, van je gebabbel als ik al half lig te slapen. Vind ik stiekem juist wel gezellig! :lol:

Strakjes lekker plakrijst met mango eten? Yummmmie!

Dikke knuffel, Andra

• 08 Maart 2009 - 12:53

Hettie:

hallo heidie. wat een leuk verhaal wat cool dat je de taxi chauffeur weer hebt ontmoet.ik bendit aan het typen maar ik heb nog niet gekeken of je er ook fotoos op hebt staan lijkt me geweldig. maar wat is het daar warm zeg, dat is het hier niet. maar het begint te komen.nou weer genoeg geluld andere keer weer meer heidie blijf genieten he, je bent zo weer thuis en daar verheug ik me op. dikke pakkerd xxxxxjes van paps en mams doeidoei.

• 08 Maart 2009 - 14:41

Sab:

Hey meis,
    Had je net al ff gesproken op msn en bijgekletst, ma had nog ff je verhaal gelezen.
    Echt geweldig, ben wel jaloers hoor!!
    En super mooie foto's man!!

Veel plezier daaar nog!!

kus

• 08 Maart 2009 - 15:50

Lisette:

He hei,

Allereerst nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!! heb er gister de hele dag wel aan gedacht, maar moest werken en ben later vergeten te mailen, vandaar, mijn excuses..
    zo, jij hebt wel een heel bijzondere verjaardag gevierd zeg!! wat geweldig!!
    gelukkig dat je het eten daar goed verdraagd, was al bang voor een skinny heidie eenmaal terug in NL.haha.
    Nou heel veel plezier daar nog en geniet nog van alles!!!
    Have fun & take care!!

Dikke kus

• 08 Maart 2009 - 16:32

Margot:

heidie wat ontzettend gaaf en lief die tijgers en olifantjes! :D dat wil ik ook!! dat lijkt me een mooi verjaardagskado! nogmaals xtje gefeliciteerd van mij! hopelijk heb je mijn smsje ontvangen.

xx margot

• 09 Maart 2009 - 07:07

Joyce:

Hey heidie!

je kreeg ook nog berichtjes op je mobiele nummer hier, omdat je jarig was! ahaha..
    ey ben op school..
    kga weer verder!

spreek je weer!:)

xxxx

• 09 Maart 2009 - 18:16

Martijn:

Kiek em dan met die tijgertje!!!

• 11 Maart 2009 - 13:30

Manon S.:

Hee Heidie!
    Klinkt weer als een super avontuur! :D
    Veel plezier nog, deze laatste paar weken!!
    xManon

• 14 Maart 2009 - 18:13

Mieke:

Heidie nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog veel plezier in thaield

Groetjes mieke