Three weeks Adelaide!

Door: Heidie

Blijf op de hoogte en volg Heidie

30 November 2008 | Australië, Adelaide

Helloow!

Nou het werd wel weer tijd voor een update met wat we zoal doen hier in het Australische Adelaide! Dus bij deze zal ik eens even nauwkeurig gaan beschrijven waarmee we onze dagen tot nu toe hebben gevuld en waarmee we ze nog gaan vullen!

Omdat we BOB niet hebben kunnen verkopen gaan we zelf het tourtje naar Melbourne rijden. We gaan onderweg op tijd stoppen zodat Patty in hostels kan slapen en ik in BOB. Ik kan nu de conclusie trekken dat ik al 30 nachten in BOB vertoef en nog niet van zijn zijde ben geweken. Aankomende maandag gaan we naar the Government hier om te kijken of het mogelijk is dat ik BOB op mijn naam zet en hem wel houden kan. Ik vind het leven in zo’n busje namelijk wel goed te doen en BOB is voor mij als een huisje geworden. Ik hoop hem dus nog even te kunnen houden, maar als ik ervoor naar Queensland moet om hem op mijn naam te zetten dan moet hij wel verkocht worden in Melbourne of Sydney. Maar het hebben van eigen vervoer hier vind ik wel heel fijn dus ik zal dan op zoek gaan naar een ander mobiel huisje.. Zo kan ik het financieel langer volhouden en ben ik zo vrij als een vogeltje.

Ik heb niet echt een plan maar wel een grove planning. Het is nu 30 november 2008. Dinsdag 2 december ga ik op een tourtje naar Kangaroo Island. Ik heb dit tourtje geboekt met twee Nederlandse meiden die momenteel onze buurtjes zijn op de camping Alja en Andra. Zij reizen net als ons met een busje en t is wel gezellig. Aangezien ik het wel gezellig vind heb ik daarom besloten met hen mee te gaan naar Kangaroo Island. Ik heb al gezien dat je mooie plekjes hebt daaro en heel leuke beestjes in het wild gaat zien dus het wordt een walhalla voor mij om foto’s te schieten! Deze volgen natuurlijk volgende week als ik terug ben van de tour!

Patty gaat donderdag 4 december op een tourtje naar Kangaroo Island. Ze gaat hetzelfde doen als ik maar met een andere groep. Ik haal Patty dan vrijdagavond van het busstation en zaterdagmorgen vertrekken we richting Melbourne.

Ik ben wel heel benieuwd naar The Great Ocean Road. Het is een toeristentrekker maar zeer zeker de moeite waard. Het is langs de kust en er staan twaalf reusachtige stenen in het water langs de kust welke bekend staan als the twelve apostels. Hier gaan zeker foto’s van volgen!

Maar dat is wat nog komen gaat. Als ik terug kijk, kom ik uit op twee weken Adelaide. Ik zal hiervan eens even een korte samenvatting geven:

Zaterdag 15 november kwamen we ’s avonds aan in Adelaide. We hebben Sabrina en Marlies opgezocht op de camping. De dametjes gingen in die dagen naar Kangaroo Island en kwamen terug met heel mooie foto’s. Dit deed mij beslissen dat ik er ook geweest moest zijn! We hebben de eerste week gechilled, geshopt en gerelaxed. Ik heb nog afgesproken met Koen mijn ex-collega. Hij woont hier alweer een maandje of 8 en ik begrijp zo onderhand wel waarom hij hier is blijven plakken. Ik zit hier straks nota bene ook al 3 weken;-) Koen werkt hier en heeft hier in de tussentijd een heel netwerk opgebouwd. Hij blijft sowieso twee jaar in Australie, maar eigenlijk is hij ook al bezig om te kijken of hij langer kan blijven dus we moeten maar afwachten wat zijn plannen zullen worden. Het was in elk geval heel leuk om Koen weer eens te zien en te spreken.

We hebben in de eerste week ook nog twee nachten op een parkeerplaats gestaan bij Westbeach. De parkeerplaats is aan het strand en het is ’s morgens wel bijzonder wakker worden. Patty sliep toen heel slecht waardoor snel de conclusie getrokken werd dat BOB verkopen het beste zou zijn. De kans hier was klein en dat bleek ook wel, daarom gaan we er sowieso nog mee naar Melbourne. Maandag weet ik meer en dan kan ik misschien wel laten weten dat ik nog een poos langer in een busje woon;)

Het is wel zo dat als je op een parkeerplaats slaapt in je busje er nadelen en voordelen aan zitten. De plaats is supermooi, aan het strand notabene! Maar het toiletgebouw sluit al voor 22.00u en daarna moet je je maar redden. Er stonden meer backpackers en met twee duitse meiden hadden we ook wel gezellig contact. Ze zochten hier werk maar konden niks vinden, waardoor ze doorgereden zijn naar Perth. Van Adelaide naar Perth rijden is kort samengevat 38 uur rechtdoor rijden zonder dat je veel tegenkomt. Patty en ik zien dat beide niet zitten gelukkig haha!
Vorige week donderdagavond zijn we bij Ikea geweest met Marlies, Sabrina, Patty de duitse meisjes en ik. Dit was wel grappig. Je mag op donderdag pasta eten zoveel je wil. Maar 1 bord vulde al enorm dus het tweede portie was wat kleiner omdat we daarom gevraagd hadden. Je krijgt er een glas bij en deze wordt natuurlijk meerdere malen gevuld. Natuurlijk wordt er ook meerdere malen door ons backpackers langs de mand met zakjes koffie, zoetstof en suiker gewandeld om een mooi voorraadje aan te leggen. Dit is allemaal heel normaal haha, het hoort bij de backpackerscultuur. Alles wat gratis is, past ons!

Nog zoiets.. je slaapt op de parkeerplaats bij Westbeach. Waar douche je dan? Nou er zat een camping op 5 minuten rijden. Je zet je busje aan de overkant van de straat, in je rugzak zitten je douchespullen. Je pakt je rugzak en loopt de camping op. De douche kon je makkelijk vinden (op aanwijzing van andere NL backpackers) en neemt een heerlijke warme gratis douche. Daarna loop je weer de camping af. Het is iets wat je gewoon gedaan moet hebben want voor jullie klinkt het wel heel armoedzaaierig natuurlijk ;-) Maar dit is DE manier om geld te verdienen zonder te werken!

Afgelopen week hebben we nog niet zo heel veel gedaan, maar al wel meer gezien dan Koen die hier al 8 maanden vertoeft;-)

We hebben zo onze voortuin ontdekt afgelopen week. We zitten hier op een camping tussen twee heuvels. Deze zijn vrij hoog maar je wilt natuurlijk weten wat erachter zit. Dus op een vroege avond besloten we er even op te lopen. Het was een hele klim en jammer genoeg ontdekten we pas halverwege dat er een soort pad naar boven liep. Maar het was zeker de moeite en het uitzicht was supermooi. We hebben de voortuin dus ook goed bekeken. Terug naar beneden zagen we een wilde koala. Ze kunnen dus wel snel lopen! Koala’s slapen echt 20 uur per dag en 4 uur per dag zijn ze dan wat actiever door te eten en rond te kruipen. De ontmoeting met de koala was wel heel gaaf, zo in het wild!

Maandag zijn we naar het “Gorge” dierenpark geweest. Dit is vergelijkbaar met een kinderboerderij of de dierentuin in Nordhorn. Alleen de dieren waren heel anders. Ze hebben er Koala’s, walibi’s, gekke vogels, pinguins, een bambi, een lama en nog meer beesten. We mochten een koala vasthouden. Dit was wel weer heel leuk! De Koala die ik vasthoud heette “Poppy” en was lekker zacht en wollig. Die koala die ik vorige keer in Aussie vasthield die had behoorlijke nagels die in m’n arm vastgenageld zaten dus de ontmoeting met Poppy was sowieso fijner! Na het dierenpark zijn we naar de Melba chocolade fabriek geweest. Je kreeg er geen rondleiding maar heel veel chocolade zien en mogen proeven was ook niet vervelend. We zaten dan ook goed vol nadat we de fabriek uitkwamen. Zo hadden we een extra chocolade dag verdiend!

Ik moet nog even toelichten dat Marlies afgelopen week met een tripje mee was en Sabrina, Patty en ik op de camping verbleven. Er stonden nog meer Nederlanders en eigenlijk vloog deze week voorbij. Linda en Lucinda waren twee meiden uit Nederland waarmee we een leuk contact hadden. Ze zijn met ons meegeweest naar het Gorge dierenpark en de chocolade fabriek.

Dinsdag hebben we eigenlijk niet echt wat bijzonders gedaan. Even geinternet en een watervalletje in de achtertuin bij de camping bekeken. Okee je moest er even naartoe rijden, maar het is voor ons praktisch de achteruin op de kaart.

Woensdag hebben we ’s morgens eerst gebeld met China Airlines. Sabrina wilde wel graag terug naar Nederland voor oud en nieuw en dit bleek tot haar grote geluk mogelijk! 27 december vliegt ze terug naar huis! Sab is er heel blij mee en wij zijn natuurlijk ook blij voor haar! We gaan wel samen de kerst vieren in Sydney. Hoe en waar zien we nog haha..Woensdagavond zijn we uitgeweest in Adelaide. Linda en Lucinda gingen met ons mee en het was echt een superavond. We hebben (goed) ingedronken op de camping en daarna gingen we per taxi naar de stad. We zijn in twee kroegen geweest. In the sugar en de HQ. Conclusie: Supernacht gehad!

Donderdag waren we allemaal zo lam als een balletje en was er niks productiefs. We hebben geinternet en hebben niks uitgevoerd die dag.

Vrijdag hadden we het plan om naar Victor Harbour te gaan, dit moet supermooi zijn en hier moeten we dan ook geweest zijn. Maar we gingen eerst naar Peter Pan. (een bookingscentre voor backpackers en waar we dus altijd internetten). Ik heb toen Kangaroo Island geboekt en Patty heeft Kangaroo Island en New Zealand geboekt. 6 januari vliegt ze naar New Zealand. Tegen die tijd hoop ik werk te hebben ergens in of bij Sydney. Mijn plan is dan om te werken in de maand januari tot half februari ongeveer. We zijn door alle bookings en internet niet meer bij Victor Harbour gekomen. Dit doen we zondag overdag. Zaterdag zijn Sabrina en ik wezen shoppen en hebben een mooi strandje gevonden waar we een poosje van het uitzicht genoten hebben! Het shoppen hier gaat me wel goed af. De hele middag geweest en maar 20 euro uit gegeven en toch drie shirtjes gekocht:)

Ohw ja mijn grove planning tot slot:
December:
2 en 3 december: Kangaroo Island
6 tot ong 10 december: Great Ocean Road
10 december: aankomst Melbourne
Rond 18 december: aankomst Sydney (op zoek naar slaapplek voor kerst en oud en nieuw, jaja we zijn te laat haha)
Januari: werken
Februari: rond half februari beginnen aan de oostkust en door te reizen naar Darwin.
Daar kijk ik dan even of ik nog naar Perth wil of naar New Zealand of ik vertrek half april met Linda en Lucinda naar Thailand. (Maar ik sprak moeders en ze zei dat ik Thailand uit m’n hoofd moest zetten gezien de situatie daar, al blijf ik hoop houden dat het in april weer rustig is)
Dan zou ik van half april tot begin juni in Thailand, Laos en Cambodja kunnen zitten.

Begin juni voor Defqon1. zal ik weer in Nederland zijn om direct goed te beginnen met het fijnste feestje van het jaar..

Nou meer duidelijkheid heb ik op het moment ook nog niet, maar ik begrijp dat jullie net zo lui van het lezen zijn, als ik van het typen!

Tot na Kangaroo Island!

Liefs Heidie

• 30 November 2008 - 09:00

Hettie:

super meid . wat leuk wat een leventje zeg was mij iets te rommelig maar ik ken jou dit past bij jou haha. en wat een leuke fotoos zeg wat een scheetje die walibi echt super. lijkt me heerlijk om dit ook te zien, zo maar alles in het echt. maar het is mij te ver.veel te ver. maar ik geniet van de fotoos en de verhalen die je hier op zet. dus voor al blijven schrijven en fotoos blijven maken.haha. ik brei er een eind aan .dikke pakkerd en knuffels xxxxxx voor jou. en de groetjes voor iedereen van uit nyverdal. doeidoei.

• 30 November 2008 - 10:05

Charlotte:

Hey Hei,

wat 'n plannen al allemaal! Wij hebben hier ons ticket geboekt! 23 febr. vertrekken we eerst voor 5 weken naar Nieuw-Zeeland. Daarna zullen we voor 5 weken naar Australië komen. Dan 2 weekjes Fiji en dan nog eens 5 weken Indonesië.

Aan jou planning te lezen zullen we elkaar downunder niet gaan meeten maarja plannen kunnen natuurlijk altijd gewijzigd worden ;)

Thailand is niks gevaarlijks aan trouwens! Mijn mams zit daar nu sinds vorige week voor 3 maanden en die merkt er niks van. Het enige is eigenlijk dat 'n groep demonstranten willen dat de regering op stapt. Ze doen verder niks tegen toeristen of de rest van de bevolking. En daarnaast is dat tegen die tijd echt wel opgelost!

Veel plezier nog en laat even in je volgend berichtje horen wat de kosten ook zijn van een tripje naar kangaroo island :D wij willen dat waarschijnlijk ook gaan doen.

Liefs en een Kus Lot

• 30 November 2008 - 16:44

Rudy:

Tjik! Leuk verhaaltje en leuke foto's.. vooral die met die walibi! Leuk om lekker te lezen op de relaxte zondag.. Ben beetje aan het bijkomen van gister: Hardcore Outlet in HappydayZZ en Hellraiser in de Turbinnehalle in Oberhausen (DU). Was me wel weer een dik feest zeg :O Heb me gedragen verder.. (A)

• 30 November 2008 - 19:13

Gert:

Is weer er erg leuk je belevenissen met o.a. de Koala beer te lezen, vooral met het shit weer wat wij hier hebben...
    En een lekkere afleiding van alle bruiloft-video-montage die mede dankzij je foto's erg mooi wordt, nou ja dat vind ik zelf dan... Veel plezier en wat een plannen, tja Thailand kan dan allang weer rustig zijn hoor :-) Collega gaat er eind maart heen, zijn broer woont er en is het nog steeds van plan... Afwachten maar hoe het gaat.
    Gert

• 01 December 2008 - 01:37

Lisette:

Ha die Hei,

Het is hier nu 02.30 ('s nachts dus). Ik ben op het werk heb slaapdienst. Heb net je story weer gelezen en ben erg jaloers met al die drukte hier, maar helaas..

Je planning ziet er goed uit zeg. Avontuurlijk..
    Zo te lezen heb je het nog steeds goed naar je zin, gelukkig.

Hier heeft het vorige week echt flink gesneeuwd. Vandaag ook nog even, maar bleef niet liggen, te warm..

Ik ga je binnenkort even snel mailen, heb je ook wat te lezen als je je een keertje mocht vervelen, i.p.v. alleen maar te typen..

Nou have fun and take care!!

Tot snel..

Dikke kus

• 01 December 2008 - 06:22

Heidie Duteweert:

Ohw ja even een update. Want ik ben hier meer veranderlijk dan het weer natuurlijk:P

Maar Patty en ik gaan samen ook weer van de bus afkomen omdat ik in januari sowieso wil gaan werken in Sydney. Ik belde Australian Backpackers hostel vandaag en 3 januari ga ik daar 'wonen' voor een maand ongeveer. Nick de Hostelbaas zei al dat hij waarschijnlijk vanaf 6 januari werk voor me heeft. Ik wil alles wel doen hoor, potten schrobben of ander schoonmaakwerk:P Dus dat zit me misschien wel mee.

Verder is het nog even kijken hoe ik van Melbourne naar Sydney ga. Mochten we BOB kunnen verkopen daar, dan gaat hij weg en pak ik de trein naar Sydney ofzo. Anders rijd ik met Bob en misschien iemand die wil liften naar Sydney en heb ik vanaf 16 december tot 28 december een plekje in een hostel. Hoe we het met oud en nieuw doen is nog de vraag, maar ik kan heel zielig doen bij locals heeft patty vandaag gezien;)

We zijn nl even langs een garage geweest om te vragen hoe het met het oliefilter zat en of deze ververst moest worden. De beste man liep uiteindelijk even met ons mee om te kijken. Dat scheelde toch weer 120 dollar want we hoeven hem nog niet te laten vervangen;) We kregen zelfs nog een doos eieren toe omdat hij heel veel eieren van een klant had gehad.

De onzekerheid hier vind ik soms heel moeilijk, maar ik weet ook dat het op mijn pad komt om van te leren en ik ga onzekerheden omzetten in uitdagingen! Geen idee hoe het in Melbourne zal gaan, maar alles komt goed.BV:D

Dat was een korte update!

Liefs vanuit Adelaide!
    Vanavond mn eerste fotoshootje van een stelltje hier en morgen heel vroeg naar kangaroo island!

Liefs heidie

ps. thanks voor alle leuke lieve reacties, dat doet me altijd goed hier!!

• 01 December 2008 - 07:53

Hettie:

goed zo . laat maar even weten als het weer anders word en dat werken daar das goed je moet gewoon alles mee maken of niet een echte backpacker draait daar de handen niet voor om. je bent een backpacker, ofje bent het niet. nou ga hier ook even schrobben en dweilen en de rest. hou van je xxxxx doeidoei.

• 01 December 2008 - 09:53

Joyce (zusje):

hey lieverd! nou ik heb al met je gesmst.. dus kheb eingelijk niet zo veel te vertelllen.. leuk he dat mama het helemaal alleen kan...ahah.!!

nou kga weer verder met me scriptie!!!

dikke kus

• 01 December 2008 - 19:14

Scotti:

hee meis zo te zien heb je het prima naar je zin
    wat leuk dat je werk gevonden heb!!!!

en al een leuke australian boy tegen gekomen haha

nog heel veel plezier

xies scott

• 02 December 2008 - 15:57

Marliesjeu:

Huh heidietjuh

Mooi mooi mooi daar dus!
    Goed zo meid geniet ervan! dr an met de katjang en kiek'n wat wod!

Kus Marlies!

• 03 December 2008 - 19:12

Marijke:

hey feestbeest,

je hebt het reuze naar de zin en beleeft weer de mooiste avonturen,ik volg je op de voet,maar kom soms tijd tekort.Even een vraagje,is koen een jongen uit almelo? als dat zo is dan doe hem de groeten.Hey meid pas goed op jezelf en have fun

gr Marijke en kids

• 04 December 2008 - 12:01

Hey Heid:

Weer leuk verhaal en hele leuke fototjes.
    ben benieuwd hoe je shoot is gegaan.
    Denise heeft de foto's ook meegekeken en ze vond ze erg mooi vooral die van de koala!
    groetjes uit Haarle
    kuss manon

• 04 December 2008 - 12:02

Mao:

Oeps zette mn eigen naam niet in t vakje haha
    kus manon

• 05 December 2008 - 20:48

Margot:

ohhh wat lief die koala beer :D ziet er echt gaaf uit man die foto's!! en wat een verhalen haha. genoeg leesvoer voor mij! leuke verhalen, zo te horen vermaak je je prima.
    kus en knuf margot